Den store aldersforskel, den megen opmærksomhed samt Martins behov for at slå sig løs. Det er årsagerne til, at grevinde Alexandra og Martin Jørgensen skal skilles, mener parterapeut.

Et liv i pressens evige rampelys og en aldersforskel, der kan give en alt for forskellig fremtidsopfattelse. Det er to ting, der kan tære hårdt på et ægteskab. Især når man får så meget opmærksomhed som grevinde Alexandra og Martin Jørgensen.

Sådan lyder det fra den kendte parterapeut Martin Østergaard, der mener, at de ovennævnte grunde nok er hovedårsagerne til, at grevinde Alexandra i dag i en pressemeddelelse har oplyst, at hun har indgivet skilsmissebegæring.

Især det med alderen har nok været et problem for parret, mener den kendte psykoterapeut:

»Hvis man skal være modbydelig og meget sort / hvid, så daler kvinders værdi på markedet, når de bliver over 40, mens mænd i slutningen af 30'erne er i høj kurs, siger Martin Østergaard og forklarer, at den 14 år store aldersforskel mellem den nu 51-årige forhenværende prinsesse samt den 37-årige Martin Jørgensen altså sandsynligvis har givet for store komplikationer i parforholdet.

»En 37-årig mand er stadig en ung mand, mens en 51-årige kvinder er meget moden. Det vil sige, at hans værdi på markedet den peaker lige nu, mens hun er gået ned ad bakke i lang tid, siger Martin Østergaard og forklarer, at mange mænd først anser sig selv som voksne og klar til børn, når de bliver omkring 40. Samtidig tilføjer han, at han ser grevinden som en pæn, yndig og velholdt kvinde.

Alexandra forklarede tidligere tirsdag til Ritzau ifølge TV2, at beslutningen om at lade sig skille var hendes, da parrets grundværdier var blevet for forskellige. Men den forklaring køber Martin Østergaard ikke:

»Oversat betyder det, at Martin er begyndt at gå i byen. Han er begyndt at leve et liv, som ikke passer til et trygt og roligt familieliv. Det lugter langt væk af, at hun er skuffet eller ked af, at han er begyndt at leve et liv for sig selv. Men det er jo naturligt, når man har været sammen i ti år,  at man udvikler sig i forskellige retninger. Man prøver måske at forhandle og mødes, men alligevel går det ikke, siger parterapeuten.

Også det faktum, at grevinden har de to sønner prins Nikolaj og prins Felix, mens Martin Jørgensen ikke har børn, har sandsynligvis kompliceret forholdet yderligere.

»Han har vel lyst til at gå ud og give den gas stadigvæk, mens hun måske vil hygge derhjemme med en bog. Han er nok glad for hendes børn, men elsker dem nok ikke på samme måde, som hun. Hans liv og hendes liv har bevæget sig for meget i forskellige retninger.«

Spørgsmålet om, hvorvidt Martin Jørgensen måske har besluttet, at han alligevel gerne vil have børn, og dermed har besluttet, at han skal finde en anden partner at få dem med, kan også have spillet ind.

»Vi ved jo ikke en skid om, om beslutningen har med alderen at gøre. Måske har de ikke engang talt om det indbyrdes, fordi det er for tabuiseret og sårbart, men ikke desto mindre kan det være et issue, siger Martin Østergaard.