Herhjemme har man næppe været i tvivl om, at vi har fået et nyt kongepar i Danmark. Men også i Tasmanien, hvor dronning Mary er født og opvokset, ønskede parlamentet at markere dagen.

Derfor havde det tasmanske parlament valgt at flage med det danske flag mandag (søndag dansk tid, red.), men det har udløst voldsom kritik, skriver blandt andet Sky News.

Normalt flager parlament med tre flag. Det australske, det tasmanske og det såkaldte aboriginal flag, der symboliserer den oprindelige, australske befolkning.

For at få plads til det danske flag - og en hyldest til dronning Mary - valgte man at fjerne sidstnævnte. Og det er altså dén beslutning, der har fået flere til at ryge op i det røde felt.

'Rystende. At fjerne det oprindelige folks flag og erstatte det med et europæisk', skriver klummeskribent på avisen Hobart Mercury, Greg Barns blandt andet på X.

'Et skamfuldt valg,' kalder X-bruger Alice Giblin også valget om at erstatte flaget. Hun kalder det samtidig et 'giftigt nik til et europæisk monarki'.

Beslutningen om at udskifte flaget er taget af parlamentets ledelse, som i en udtalelse til avisen Hobart Mercury forsvarer valget.

'Rækkefølgen af flag, der blev rejst, var i overensstemmelse med flagprotokollen og den rangorden, vi har fra ministeriet,' lyder det i en udtalelse.

Selvom mange er kritiske, er der dog også tasmanere, der synes, det er på sin plads med en særlig hyldest og påpeger, hvor meget reklame, dronning Mary har givet Tasmanien gennem årene.

Herunder kan du høre seneste udgave af Kongehuset bag kulissen.