Så gjorde prins Joachim og prinsesse Marie det igen. Overraskede alle og enhver med deres skolevalg til lille prins Henrik.

Parret har valgt, at deres fælles ældste skal gå på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup, som er en katolsk privatskole med cirka 430 elever. Det skriver Billedbladet.

Og Lene Balleby, der er hoffets kommunikationschef, har bekræftet skolevalget overfor ugebladet.

Royaldåb2011

Dermed har parret fravalgt Joachims egen skole, Krebs' Skole, hvor både han og Frederik gik i flere år og hvor Joachims to ældste sønner, Nikolai og Felix, begge har gået og stadig går. Nikolai er som bekendt kommet på kostskole på Herlufsholm i Næstved, mens Felix stadig går på den eksklusive privatskole.

Hvorfor Joachim og Marie har valgt at bryde den kongelige tradition og i stedet vælger Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup frem for Krebs Skole på Østerbro kan let have med geografi at gøre. Der er nemlig blot to kilometer til den katolske privatskole, mens der er hele 11 kilometer til Krebs Skole fra Joachim og Maries nye adresse på Emiliekildevej i Klampenborg.

Læs også:

Efter planen begynder lille prins Henrik i 0. klasse efter sommerferien. Der er han fyldt seks år, det gør Henrik nemlig 4. maj.

Med Joachim og Maries opsigtsvækkende skolevalg har den yngre generation af kongehuset igen trådt deres egen sti og har brudt med en ellers årelang kongelige tradition af skolevalg.

Første gang var, da Frederik og Mary i  2011 valgtet at først Christian og to år senere Isabella begge skulle gå i skole på den kommunale folkeskole, Tranegårdsskolen i Hellerup.