Prins Joachim har fået lov til at få sine 3,8 millioner kr. om året med sig til Frankrig, når han skal være forsvarsattaché.

Folketinget stemte, og med 79 stemmer for og 16 imod blev det altså vedtaget, at prinsen, der snart skal starte i nyt job, kan få lov at få sine årpenge, kan man se på Folketingets hjemmeside.

Det står dog ellers i grundloven, at de kongelige ikke må tage deres årpenge og apanage med til udlandet i længere tid.

Derfor fremførte Statsministeriet et forslag om, at man lod prins Joachim få sine penge med, da han skal arbejde for Danmark.

Det var dog en betingelse: At han arbejder på den danske ambassade, mens han modtager sine årpenge. Det er derudover meningen, at prinsen, såvidt hans nye arbejde tillader det, stadig skal passe sine royale forpligtigelser.

Nogle af dem, der i behandlingen af lovforslaget har stillet sig kritiske, er Enhedslisten.

Søren Søndergaard (EL) har været med til at stille spørgsmål om den proces, man har været igennem i forbindelse med ansættelsen af prinsen, og han har også spurgt, om ikke det giver prins Joachim en uretfærdig fordel, at Forsvarsministeriet faktisk ikke skal betale for prinsen, nu hvor han får sine årpenge med.

»Umiddelbart mener jeg, det ville kunne skabe præcedens. Hvilke andre job ville han så kunne besidde uden at skulle have løn?« spurgte politikeren, da B.T. talte med ham i forbindelse med forslaget blev fremlagt.

Fra kongehusets kommunikationsafdeling ville man ikke kommentere, hvad man ville gøre, hvis ikke forslaget blev stemt igennem.

»Kongehuset har ingen kommentarer, så længe spørgsmålet om årpenge behandles i Folketinget,« lød det dengang fra kommunikationsafdelingen.