Lyt til artiklen

Nytårsaften annoncerede regenten, at hendes mand trækker sig tilbage og går på pension. Få dage efter har hun første arbejdsdag uden ham ved sin side.

Da dronningen tirsdag afholdt anden del af sin traditionsrige nytårskur, var det samtidig første arbejdsdage for majestæten, hvor hun ikke havde sin mand ved sin side.

Prinsgemalen deltog nemlig ikke i kuren tirsdag for Højesterets dommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerkorps i Christian VII's Palæ.

Han deltog heller ikke, da dronningen efterfølgende afholdt nytårskur for diplomatiet på Christiansborg Slot.

Foto: © Keld Navntoft
Vis mere

Nyheden om prinsgemalens pension faldt som lidt af en bombe til sidst i dronningens nytårstale.

Her afslørede monarken, at hendes 81-årige mand drosler ned og fremover vil være mindre synlig.

»Min mand har besluttet at drosle ned. At gå på pension. Jeg ser frem til fortsat at varetage mine opgaver. Jeg har stadig min mand at støtte mig til, selv om det bliver mindre synligt,« sagde dronningen.

Hun tilføjede, at det i praksis vil betyde, at prinsegemalen kun i meget begrænset omfang vil tage del i de officielle pligter.

Foto: © Keld Navntoft
Vis mere

Kongehusekspert og ekstern lektor, Ph.d. ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke Sørensen, afviste kort efter over for bt.dk, at prinsen er syg.

»Om det er fordi, at han føler sig træt og gammel, eller fordi han ikke synes, han har fået nok anerkendelse for sit arbejde igennem årenes løb hos befolkningen, og fordi han gerne vil have en anden position eller stilling, er svært at sige. Men det er en af de to muligheder. Det er i hvert fald ikke, fordi han er alvorlig syg, for det er han ikke,« siger han.