Prins Joachim smilede både stort og en lille smule genert, da han sammen med maleren Mikael Melbye, afslørede Melbyes portrætmaleri af prinsen selv.

Afsløringen af det imponerende oliemaleri skete lige efter Prins Joachim havde modtaget en ærespris fra den humanitære organisation Care, som prinsen har været protektor for i 25 år.

Prinsesse Marie, der ledsagede sin mand til prisoverrækkelsen, var til gengæld ikke det fjerneste genert, men både stolt og begejstret for det cool portræt, der viser Joachim i civilt tøj med åbentstående skjorte på en fiktiv afrikansk savanne, med en primitiv vandrestav toppet af en gul stråhat. Med blikket rettet direkte ud mod beskueren.

- Han er meget flot, sagde den smilende prinsesse.
 
Da Marie havde vurderet billedet lidt, sagde hun til kunstneren:
 
- Det er meget ham, for han er begge mennesker. Ham på billedet - og så ham dér, sagde Marie og pegede stolt på sin levende mand. 

Kunstneren Mikael Melbye, der også er ambassadør for den humanitære organisation Care, afslørede overfor BT, at det havde taget ham rundt regnet 200 timer at male det imponerende oliemaleri, og at han havde haft prinsen til 'sitting' 2-3 gange i nogle timer hver gang.

- Det er mere end de kongelige normalt giver, men vi kender også hinanden fra forskellige rejser rundt i verden for Care, sagde Melbye, der tidligere har malet Prins Joachims mor, Dronning Margrethe, samt prinsens nevø, Prins Christian. 

Maleriet vil blive hængt op på en fremtrædende plads i Cares hovedkvarter i København.