Lyt til artiklen

Lørdag fylder kronprinsesse Mary 50 år, men hyldesten af hende er allerede i fuld gang. Og nu er et nyt børnehospital blevet opkaldt efter kronprinsessen: Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide.

»Jeg er rørt og stolt over, at hospitalet kommer til at bære mit navn,« fortæller kronprinsesse Mary i en video på Kongehusets Instagram, hvor nyheden om hospitalets navn er blevet offentliggjort.

Det nyskabende børnehospital åbner om fire år og kommer til at have plads til 900 patienter på de otte etager, hvor fokusset skal være tryghed, hjemlighed og leg.

Men allerede i foråret begyndes byggeriet, som kronprinsesse Mary fortæller, hun glæder sig til »at lægge grundstenen til«.

»Hospitalet bliver med sin legende tilgang det allerførste af sin slags, og mit ønske er, at det bliver til inspiration og glæde, også for andre,« fortæller kronprinsessen i videoen.

»Jeg ser frem til at følge projektet og til at se udviklingen i behandlingen af børn, unge og gravide.«

Kronprinsesse Mary har i forvejen flere protektioner indenfor social- og sundhedsområdet, heriblandt internationale Verdenssundhedsorganisationen.

Men især sygdomme og lidelser blandt børn har en særlig plads hos hende.

»Alle forældre ved, hvor svært det kan være, når ens barn er sygt. Særligt hvis barnet er så dårligt, at det skal behandles på et hospital,« forklarer kronprinsesse Mary.

Hun har som bekendt selv fire børn med kronprins Frederik: Den 16-årige tronfølger prins Christian, 14-årige prinsesse Isabella, og de 11-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine.