De britiske kongehus har torsdag udsendt en serie billeder af prins Harry og hans kommende hustru Meghan Markle for at markere parrets forlovelse. De noget intime billeder vækker opsigt af flere årsager.

På et af billederne ser man et intimt øjeblik mellem prins Harry og Meghan Markle, hvor hun holder om hans ansigt, mens man på et andet ser parret sidde afslappet og nært og holde om hinanden.

Meghan Markle og prins Harry har udsendt disse nye billeder.
Meghan Markle og prins Harry har udsendt disse nye billeder. Foto: ALEXI LUBOMIRSKI / HANDOUT
Vis mere

Billederne er af en lidt mere intim karakter, end man ellers har for vane at udsende fra det britiske kongehus, og det er tilsyneladende lidt for meget for flere briter, der på de sociale medier ytrer, at de ikke mener, at billederne er ’royale’ nok, og at de bedre kunne lide billederne af prins Harrys storebrors – prins Williams – forlovelse.

Den britiske avis Daily Mail påpeger desuden, at Meghan Markle er iklædt en kjole fra det britiske modefirma ’Ralph & Russo’, der koster 56.000 pund svarende til knap 470.000 kroner.

Det britiske kongehus bekræfter overfor den britiske avis, at kjolen er privat indkøbt.

Den smukke kjole er delvis gennemsigtig på overkroppen, og det er blandt andet det, som er faldet nogle briter for brystet, vidner flere kommentarer på facebook om.

Andre støtter dog op om parrets valg af billeder, som de finder ’moderne:

Parrets anderledes valg af forlovelsesbilleder går fint i tråd med det meget åbenhjertige interview på BBC, som det deltog i i forbindelse med forlovelsen. Her fortalte de meget åbent om deres forhold, hvordan de var mødtes, og hvordan prins Harry friede.

Den åbenhed viser, at parret er ved at gøre det britiske kongehus mere moderne – og det vil bestemt ikke gøre parret mindre populært, vurderede kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen for BT dengang:

Billederne er taget af Alexi Lubomirski på Frogmore House i Windsor.
Billederne er taget af Alexi Lubomirski på Frogmore House i Windsor. Foto: POOL
Vis mere

»De er meget åbne om alle mulige detaljer om, hvordan de mødte hinanden. De passer utroligt godt til, hvad folk vil have, og den forventning der er i befolkningen. Folk vil gerne se de kongelige som mennesker – og ikke som sådan nogle stive personer, som de blev opfattet som tidligere. I dag vil folk gerne have et indblik bag facaden,« sagde han dengang.

Det er for øvrigt heller ikke første gang, at parret vækker opsigt for at 'bryde' med den kongelige etikette. I forbindelse med annonceringen af deres forlovelse rørte de ualmindelig - for kongelige - meget ved hinanden, hvilket blev bemærket på de sociale medier.

Forlovelsesbillederne er taget af den kendte amerikanske fotograf  Alexi Lubomirski på kongehuset ejendom Frogmore House i Windsor. Han fortæller, at han var meget beæret af at blive bedt om at tage billederne og overvære parrets kærlighed til hinanden.

»Jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg ser på disse billeder, som vi tog af dem – så stor var deres lykke sammen,« udtaler fotografen ifølge BBC.

Ifølge det britiske kongehus har prins Harry og Meghan Markle selv valgt at udsende billederne som en tak for alle de søde lykønskninger, som de har fået i forbindelse med annonceringen af deres forlovelse.

Prins Harry og Meghan Markle vil blive gift den 19. maj.

Kjolen på billedet koster følge Daily Mail  knap en halv million kroner. 
Kjolen på billedet koster følge Daily Mail  knap en halv million kroner.  Foto: POOL
Vis mere

Har du fået hørt ugens nye afsnit af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i Itunes eller lyt med her: