Der er ikke mere plads foran Buckingham Palace til de mange blomster fra sørgende folk fra hele verden. Så nu har man oprettet blomsterparker, så folk stadig kan hylde dronning Elizabeth.

B.T. besøgte Green Park tidligt tirsdag, hvor mange var mødt op for at lægge blomster. Man kan ikke undgå at blive rørt over de mange hilsner – ikke bare fra briter, men fra folk fra hele verden.

Folk er kede af at have mistet deres dronning, men der er en speciel følelse af sammenhold midt i denne verdenshistoriske tid.

»Jeg vil gerne takke dronningen for, hvad hun har gjort for os fra Commonwealth,« siger Zitzie, der kom fra Zimbabwe til London i 2003.

Zitzie fra Zimbabwe takker dronning Elizabeth for altid at tale varmt for Commonwealth-landene.
Zitzie fra Zimbabwe takker dronning Elizabeth for altid at tale varmt for Commonwealth-landene. Foto: Julie Maria Rohard
Vis mere

Hun mener, at det er dronning Elizabeths skyld, at folk fra de gamle britiske kolonier har fået mulighed for at komme til Storbritannien og arbejde. Dronningen har da også altid været varm fortaler for Commonwealth.

»Jeg tror, at det var på grund af hendes arbejde, at vi fik lov til at komme her,« siger Zitzie.

Derfor blev hun også ramt af sorg, da hun hørte, at dronningen var død.

»Så jeg er her i dag for at vise hende respekt og for at takke hende for det, hun har gjort for hele landet og for hele verden. Hun har inspireret alle. Må hun hvile i fred,« siger hun.

Ny blomsterpark er opstået foran Buckingham Palace.
Ny blomsterpark er opstået foran Buckingham Palace.
Vis mere

Rundtomkring i parken er der mange breve fra både børn og voksne – og billeder af dronningen med den britiske børnehelt bjørnen Paddington, som hun også viste sig med til sit jubilæum i juni.

Et bevis på, at dronningen holdt sig relevant indtil det sidste.

Blomsterhavet ved Buckingham Palace vil formentlig blive endnu større de kommende dage op til dronningens begravelse mandag 19. september.

B.T. dækker naturligvis begivenheden live fra London.