Der var engang en prins, som var en meget ulykkelig ung mand. Han boede i et lille land højt oppe mod nord, hvor hans mor var landets regent. Et job den unge og ulykkelige prins skulle overtage, når hans mor engang ikke var mere.

Lyder ovenstående bekendt? Så er det ikke så underligt, for ordene handler om kronprins Frederiks unge år, før en vis Mary Donaldson fra 'down under' kom ind i Frederiks liv.

Og nu bliver Frederiks unge år i tiden fra begyndelsen af 1990'erne til starten af 00'erne til en dansk film. Det er Borgen-skuespilleren Christian Tafdrup, der står bag. Ifølge Berlingske har Christian Tafdrup brugt et år på at lave research og interview med folk, der er tæt på kongehuset.

P.t. skriver han på manuskriptet sammen med Johs Lynge. De to herres filmprojekt har modtaget 200.000 kroner i udviklingsstøtte fra det danske Filminstitut

- Det er en kendt sag, at han ikke ville være konge, og at befolkningen til at begynde med heller ikke anså ham for særlig egnet til det. Så selvfølgelig handler filmen om en tronfølger, der skal påtage sig sin opgave. Men det er også en universel historie om et ungt menneske, der bliver voksen. For mig handler den om en ung mand i 20’erne, der kæmper med det, man ofte kæmper med i sine 20’ere: Sin identitet og anerkendelse fra familie og omverden, siger Christian Tafdrup til Politikken.

Hvori han også understreger, at hans film om Frederiks svære år hverken bliver et glansbillede eller en kulørt sladderfilm.

- Ambitionen er at skildre det råt og realistisk, ikke eventyrligt og glamourøst, som Christian Tafdrup formulerer det.

Går alt efter planen begynder optagelserne til 'Frederiks unge år' i 2014.

Nu melder det store spørgsmål sig? Hvem skal spille Frederik, Mary, Margrethe og Henrik?

Det har Christian Tafdrup har endnu ikke besluttet. Men det vil bt.dk gerne hjælpe med. Vi har derfor bedt Rie Hedegaard, der har arbejdet som caster til danske film gennem 30 år, om at komme med sine bud. Hun peger på den populære og mange gange prisvindende Anders W. Berthelsen som kronprins Frederik.

- Jeg synes, Anders W Berthensen rummer flere af de ingredienser, der skal til for at portrætterer vores kronprins. Det er muligt, at formen lige skal pudses lidt af, men vi ved, at Anders dyrker sine roller til perfektion. Samtidig er han folkelig og generøs, præcis som den ægte kronprins, begrunder Rie Hedegaard sit valg.

Til at spille kronprins Frederiks livs kærlighed, Mary, peger den erfarne caster på Stine Stengade.

- Kronprinsesse Mary skal selvfølgelig spilles af dygtige Stine Stengade, som vi desværre også ser for lidt til herhjemme. Stine er en begavelse, er myreflittig, og så behersker hun den klasse og stil, som omgiver vores kronprinsesse, og det med en særlig naturlighed og varme - noget som kun ægte prinsesser kan levere, mener Rie Hedegaard.

Der også er sikker på, at rollen som dronning Margrethe vil ligge trygt og godt i Paprika Steens hænder.

- Jeg ved, at hun ville orkestrere den karakter med lige dele professionalisme og kærlighed, og så er det en udfordring, som ville klæde Paprika, siger Rie Hedegaard og peger på Michael Mouritzen til rollen som prins Henrik.

- Han er virtuos, en skøn karakterskuespiller og behersker en eminent timing. Ham ser vi alt for lidt til, tilføjer casteren.

Er du enig med Rie Hedegaard? Eller har du et helt andet bud til rollerne som Frederik, Mary, Margrethe og Henrik? Deltag i debatten herunder.