En tidligere ansat i det britiske kongehus fortæller, hvordan prinsesse Diana kæmpede med at vænne sig til livet som royal.

Sir William Heseltine arbejdede i 30 år for det britiske kongehus – heriblandt som dronning Elizabeths privatsekretær i 1986-1990. Den nu 85-årige Heseltine afslører i et interview til en ny bog, at prinsesse Diana langt fra var på god talefod med sin svigermor – dronning Elizabeth.

Han fortæller ifølge the Telegraph, at Diana ikke havde let ved at falde til i rollen som prinsesse.

»De lange royale aftener var et helvede for Diana. ,« siger han og henviser til de aftener, hvor der var officielle middage i kongehuset.

»Der gik omkring en time i stuen, hvor alle sad og talte sammen, ingen følte at det var i orden at gå i seng før dronningen. Og Diana blev tvunget ud i sådanne ekstremer, at hun var nødt til at finde på undskyldninger for at gå i seng. Det blev opfattet som værende dårlig stil at gå i seng før dronningen,« siger han.

Sir William Heseltine oplevede, hvordan ægteskabet mellem prinsesse Diana og prins Charles så småt gik i opløsning.

»Det var åbenlyst, at ægteskabet var under pres. Jeg spurgte, hvordan har du det? Og hun svarede, at det var hårdt, men ’jeg vil holde ud til den bitre ende’.« havde prinsessen sagt til Sir William Heseltine.

Han havde uden held bedt hende om at dele sin følelser med dronningen, men det blev ikke gjort.