Lyt til artiklen

Fra by til by sejler regentparret for tiden rundt på Grønlands vestkyst med Kongeskibet Dannebrog. Under deres sommervisit fangede TV2 parret til en snak om prins Henriks helbred.

På det seneste har der floreret bekymring og en hel del spørgsmål til prinsgemalens helbred, efter han har været fraværende ved flere vigtige begivenheder, herunder dronningens 75-års fødselsdag i april og prins Carl Philips bryllup i Sverige i juni.

Dronningen måtte også rejse alene til Grønland den 8. juli, mens prins Henrik stødte til et par dage senere. Det havde dog hele tiden været planlagt, lød det fra Kongehuset.

Mandag besøgte regentparret byen Maniitsoq og stillede op til interview. Selvom dronning Margrethe ikke mente, at hverken prinsgemalens helbred eller fravær har ret meget med Grønlandsrejsen at gøre, fortalte prins Henrik TV2 om, hvordan han har det:

»Jeg tror, jeg har det godt. Jeg er træt og bliver hurtigere træt på grund af min alder. 81 er en vis alder. Men ellers prøver jeg at opleve så meget, som jeg kan.«

Dronning Margrethe tilføjede med et kærligt smil:

»Jeg synes din energi har det aldeles udmærket, hvis du spørger mig.«

I løbet af regentparrets besøg i Grønland sejler de forbi ti byer på vestkysten med Kongeskibet Dannebrog. Deres sommervisit er planlagt at slutte den 22. juli i Nuuk, Grønlands hovedstad, med en festlig reception på Kongeskibet.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: