Kiloene har sat sig de sidste ti år, så nu skal prinsgemalen på skrump.
Kiloene har sat sig de sidste ti år, så nu skal prinsgemalen på skrump. Foto: JØRGEN JESSEN

Prinsgemalens nytårsforsæt er at tabe 10 kilo

Julen og nytårets bugnende borde får mange af os til at starte det nye år med en heftig slankekur. Og sådan er det også for prins Henrik, som med de mange traditionsrige royale kure tilmed udsættes for langt større fristelser end de fleste af os andre.

Og hans nytårsforsæt er da også at tabe sig. 10 kilo, siger han.

- Som de fleste andre har jeg efter helligdagene besluttet at smide nogle kilo, primært omkring maven, siger prins Henrik i et stort interview med det franske magasin Point de Vue.

Prins Henrik


Prins Henrik


- Jeg har været slank hele mit liv, men de sidste ti år knap så slank. Så jeg er nok nødt til at fjerne brød, kartofler, ris og vin fra min kostplan, siger han videre og fortæller, at han med alderen næsten er blevet vegetar og derfor ikke regner med, at det bliver et problem at holde sig til fisk og grøntsager.

- Men vin! Det bliver sværere. Ikke mindst fordi jeg producerer selv. Og hvad vil vin-kendere ikke sige, hvis jeg ikke drikker min egen vin? Jeg er i det mindste nødt til at smage på den, joker prins Henrik i interviewet og understreger dog, at han har taget den franske adels tradition fra det 1300 århundrede til sig og altid blander vand i sin vin.

- Siden jeg fandt ud af, at regenterne den gang blandede vand i vinen, har jeg gjort det samme, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.