Om lidt er det slut med sjove byture i København. Nu venter et nyt liv i Paris.

I dag fylder prins Nikolai 22 år, og dagen bliver fejret i Danmark. Men det er en af de sidste fester med vennerne, inden turen går til Frankrig, hvor prins Nikolai skal studere på Paris School og Business (PSB).

»Prins Nikolai fejrer dagen først med fodbold og tennis med sine venner, og om aftenen holder han middag for familie og venner,« siger presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen.

Og så venter den nye hverdag lige om hjørnet. Når august bliver til september, flytter prins Nikolai og kæresten Benedikte Thoustrup til byernes by, Paris, hvor de begge skal læse et semester.

Paris er som bekendt også hele verdens modemekka, og derfor er det heller ikke utænkeligt, at det kan gavne prins Nikolais modelkarriere. Han har flere gange været frontfigur for det franske modehus, Dior, og har gået modeshows under den parisiske modeuge.

»Jeg elsker det. Det er et adrenalinkick. Det er meget sjovt. Forskellen er, at det er meget rart at være kendt som »modellen Nikolai« og ikke »prins Nikolai« for noget, jeg selv har opnået. Ikke noget, jeg blev født til,« sagde prins Nikolai i en kinesisk dokumentarfilm 'A bigger role' i 2018.

Prins Nikolai og Benedikte Thoustrups flytning til Paris vil uden tvivl glæde prins Joachim og prinsesse Marie, der i 2019 skiftede Klampenborg ud med Paris i forbindelse med prins Joachims nye militærkarriere. Prinsen og prinsessen har været meget lidt i Danmark siden og har derfor været meget lidt sammen med prins Nikolai.

Det bliver der nu lavet om på – i hvert fald ind til januar 2022, hvor prins Nikolai og Benedikte Thoustrup formentlig flytter tilbage til København for at genoptage deres studier.

Prins Nikolai læser Business Administration and Service Management på Copenhagen Business School (CBS). Et studie, han begyndte i 2019. I 2018 blev han student fra Herlufsholm, og derefter tog han i militæret på Varde Kasserne. Men prins Nikolai fandt dog hurtigt ud af, at han ikke var på rette hylde, og efter blot et par måneder stoppede han.

Hans mor, grevinde Alexandra, sagde, at hendes søn 'ikke var kommet på rette hylde', og at hun støttede hans beslutning om at stoppe. Prins Joachim, der ellers er højtuddannet militærmand, erklærede også, at han stod 100 procent bag sin søns 'modne beslutning.'

Prins Felix' studenterkørsel, Gammel Hellerup Gymnasium.
Prins Felix' studenterkørsel, Gammel Hellerup Gymnasium. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Men pludselig stod prins Nikolai midt i et studieår, han skulle fylde ud med noget andet. Prinsen begyndte som lærling hos en af Københavns største ejendomsmatadorer, Mikael Goldschmidt, på Grønningen i hovedstaden. Samtidig scorede han endnu en række modeljobs og endte på forsiderne af alverdens modeblade.

Planen havde dog hele tiden været, at prins Nikolai skulle uddanne sig, og således blev han optaget på CBS i sommeren 2019. Senere samme år købte prins Nikolai sin helt egen lejlighed i området omkring Nørreport i København, hvor han i dag bor med en kammerat. Kæresten, Benedikte Thoustrup, bor ikke langt derfra, i Store Kongensgade.

Men om lidt slår prins Nikolai og Benedikte Thoustrup altså pjalterne sammen for en stund, når de flytter sammen til Paris.