Siden det kom frem, at Elvira Pitzner sammen med sin ven, iværksætteren Mortada Haddad, blev fængslet i Dubai og anmeldt for utroskab, har der været stille fra begge parter.

Kun familiemedlemmer har udtalt sig om sagen, men nu reagerer Mortada selv for første gang i et opslag på Instagram.

'Kære netværk. Som mange af jer ved, har jeg været involveret i en sag i Dubai, hvilket har medført, at jeg har været mindre aktiv på de sociale medier,' skriver han i en story og fortsætter:

'Til trods for omstændighederne kan jeg forsikre jer om, at jeg har det godt. Jeg er omgivet af et stærkt netværk her i Dubai, og der arbejds produktivt på den juridiske front'. 

Han benytter også opslaget til at takke det danske konsulat i Dubai, som har ydet 'værdifuld bistand og støtte', skriver han.

Endelig forsikrer han sine følgere om, at han er okay.

'Selvom jeg opfatter dette som en privat anliggende, værdsætter jeg jeres bekymringer og støtte. Jeg forbliver fokuseret og positiv og ser frem til at dele gode nyheder med jer snart,' slutter han sin story.

Det var i starten af december, at det kom frem, hvordan Elvira Pitzner og Mortada Haddad var blevet anholdt og anmeldt for utroskab i ørkenstaten Dubai. Siden er de blevet løsladt, men de er fortsat tilbageholdt, og det vides ikke, hvornår de kan vende tilbage til Danmark.

Det er Elviras Pitzners ekskæreste, Milad Saadati, som hun har indgået et islamisk ægteskab med, der har anmeldte de to.

I slutningen af december udtalte Mortada Haddads bror, Ahmad Haddad, at de havde hver deres rettergang i sagen.

»Mortada og Elviras sag er tæt forbundet, for når den ene side er anklaget for utroskab, er der naturligvis en anden part, der også bliver anklaget, og hver part har sin egen rettergang,« lød det i en skriftlig kommentar fra broderen til Berlingske.