I et stort interview med fra Point de Vue brokker prins Henrik sig igen over, at han ikke er Konge!
I et stort interview med fra Point de Vue brokker prins Henrik sig igen over, at han ikke er Konge! Foto: Jens Nørgaard Larsen

Prins Henrik skummer stadig over, at han ikke er konge

Omvendt diskrimination. Uretfærdigt. Sådan kalder den danske prinsgemal endnu en gang den royale suppedas, han befinder sig i.

Frustrationen over, at han ikke er Konge af Danmark luftes i det franske magasin Point de Vue, som i det nyeste nummer bringer et stort dobbeltinterview med prins Henrik og hans svigerdatter Marie.

Det er 11 år siden, prins Henrik første gang luftede sin enorme skuffelse over sin placering i kongehuset. I et stort og åbenhjertigt interview med BTs Bodil Cath fortalte han for første gang offentligt om at føle sig degraderet og 'et ligegyldigt vedhæng'.

Den gang stimlede familien fluks sammen og fik bragt orden i geledderne. Men prinsgemalen har jævnligt luftet sin frustration. Senest i 2009, hvor han gav udtryk for, at der tydeligvis ikke var ligestilling i Danmark.

Og nu er han altså ude med riven igen.

- Der er ingen grund til overhovedet, at jeg ikke skulle være på på lige fod med min hustru. Jeg har den opfattelse - og den vil jeg have, til den dag jeg ligger i graven - at jeg er nummer to.

- Og jeg er ikke ene om at føle sådan. Prins Philip deler min opfattelse.

- Sådan en ulighed har aldrig eksisteret før. For 5000 år siden gjorde dronninger deres mænd til konger. Undtagelsen af den regel blev gjort i England og den blev fulgt i Danmark og Holland. Men hvorfor.

- Selv i Egypten og i det byzantiske kejserdømme arvede kejserinder tronen og gjorde deres mænd til kejsere, siger prins Henrik i interviewet og understreger:

- Denne uretfærdighed er svær at håndtere.

I dobbeltinterviewet kalder han da også sin svigerdatter heldig.

- For du og din mand er lige. Sådan var det ikke for mig!

Hele interviewet med prins Henrik og prinsesse Marie kan findes på engelsk på hjemmesiden 'danishroyalmediawatch.blogspot.dk'.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.