»Det har vi jo talt om, og det er hun da ked af.«

Sådan lød det fra dronning Margrethes nære veninde Camilla Castenskiold i april, da B.T. spurgte hende, hvordan Dronningen havde det med, at hendes storslåede fødselsdag 16. april blev aflyst på grund af coronavirus.

Men nu er der gode nyheder for hele Danmarks majestæt.

To måneder efter aflysningen af den runde fødselsdag kan Dronningen nemlig glæde sig til at få lidt forsinket fødselsdagsfejring. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

'Der venter en formiddag med overraskelser, sang og fødselsdagsfejring, når Hendes Majestæt Dronningen den 16. juni ønskes tillykke med 80-års-fødselsdagen på Christiansborg Slot af børn og skoleklasser fra landets kommuner,' står der i meddelelsen.

Ved den forsinkede fødselsdagsfejring vil Dronningen få lov til at se 98 malerier, som elever fra landets 3. klasser har malet til hende under temaerne 'Dronningen' og 'Vartegn fra min kommune'.

Malerierne er KL's samt landets 98 kommuners officielle fødselsdagsgave til Dronningen i anledning af de 80 år, og de vil blive præsenteret af 10 elever fra 3. klasse med videolink til deres klassekammerater.

Det var – inden coronakrisen – meningen, at malerierne fra hver kommune skulle være blevet vist frem af to børn fra hver kommune ved et arrangement på Christiansborg Slot dagen før Dronningens fødselsdag.

'Men på grund af coronavirus blev arrangementet i første omgang aflyst. Nu gennemføres fødselsdagsarrangementet i en anden form, hvor der vil være færre børn til stede fysisk, men langt flere kan være med digitalt fra hele Danmark,' står der i pressemeddelelsen.

Arrangementet 16. juni bliver sendt på TV 2 fra klokken 10.

De 98 malerier vil efterfølgende kunne ses hele sommeren i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot.