Det var næsten officielt, da prins Joachim med sin kæreste, franske Marie, i hånden lørdag kom ud af slotskirken på Valdemar Slot. Lige i hælene på kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, der havde lille prins Christian på armen på vej ud af kirken.

Alle havde de været til barnedåb hos deres fælles venner baronesse Caroline Fleming, der ejer Valdemar Slot og er gift med stenrige engelske Rory Fleming.

Marie så lykkelig ud og var superelegant på høje hæle og med en lyserød rød dragt, der ikke alene matchede kirkens blomsterudsmykning, men også prins Joachims meget pink-farvede slips.

Marie sagde ikke meget. Det var heller ikke nødvendigt. Det forelskede pars kropssprog sagde mere end ord. Nu er det sikkert bare et spørgsmål om tid, før der kommer en officiel melding om en forlovelse.

Spørgsmål om etikette
At parret kom så tæt efter storebror betyder også, at Marie og kronprinsessen for længst har lært hinanden godt at kende, Men Marie får dog næppe mulighed for at komme til Frederik og Marys barnedåb 1. juli i Fredensborg Slotskirke. Det er simpelthen et kongeligt etikettespørgsmål. Men nye tider, nye skikke. Så hvem ved?

I hvert fald nød alle i går barnedåben på Valdemar Slot, hvor Caroline og Rory Fleming fik deres andet barn, en lille datter, som blev døbt Josephine Margaretha Victoria Fleming. Kronprinsesse Mary var en af barnets syv faddere.

Også prins Joachims tidligere kone, forhenværende prinsesse Alexandra, nu grevinde af Frederiksborg, var der sammen med sin mand, Martin Jørgensen. Også de kom hånd i hånd og så glade ud. Men Joachim og Alexandras sønner var ikke med.

Også Carolines lille datter, der blev født i juledagene opførte sig eksemplarisk.

- Hun var rigtig dygtig, sagde den stolte mor, der selv bar sin datter.

Josephines andet navn, Margaretha, er efter Carolines mor, der døde, da Caroline var meget ung.

Knaldrød skjorte
Dagens stolteste bedstefar var naturligvis lensbaron Niels Iuel- Brockdorff gift med lensbaronesse Molise Iuel-Brockdorff.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var blandt de første gæster, der kom til slottet. Prins Joachim og Marie kom noget senere. Det var Joachim, der selv sad bag rattet i sin Masarati. Begge var afslappet klædt – Joachim i en knaldrød skjorte. Da de gik op ad hovedtrappen vinkede de.

- Der er kommet mere farve på Joachim, efter han har mødt Marie. Han er friskere at se på i håret ,og så virker han superglad, var en af bemærkningerne fra de omkringstående.