Lyt til artiklen

Prins Christian og prinsesse Isabella skal fremover gå på nye skoler.

For prins Christians vedkommende bliver skolestarten på Ordrup Gymnasium i Gentofte, hvor han starter i 2. g, mens prinsesse Isabella starter i niende klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole i København.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

26. juni stod det klart, at prins Christian, der har taget sit første år i gymnasiet på den skandaleombruste Herlufsholm Kostskole, ikke ville fortsætte sin skolegang på skolen.

Det samme gjaldt prinsesse Isabella, der ellers havde planlagt at tage sin niende klasse på kostskolen.

'Spørgsmålet om vores søn Christians og vores datter Isabellas skolevalg har fyldt meget for os, og den ulykkelige sag har bragt mange og stærke holdninger i spil i offentligheden. Det er helt forståeligt, når det handler om børn og unges trivsel,' lød det dengang i en pressemeddelelse fra Kronprinsparret.

Beslutningen blev truffet i kølvandet på en massiv kritik af skolen. Blandt andre kritiserede Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) Herlufsholm i en vurdering af trivslen på skolen.

Kritikken af Herlufsholm fik for alvor ben at gå på, da TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms Hemmeligheder' løftede sløret for en dårlig kultur på skolen. Her stod en række tidligere elever frem og fortalte om mobning, vold og seksuelle krænkelser på skolen.