Prins Henriks firbenede venner har før bidt fra sig. I 2010 gik det udover en garder, som hurtigt fik en undskyldning af prinsgemalen.

Hunden siges at være menneskets bedste ven, men noget tyder på, at glæden ikke er gengældt fra kongehusets gravhund Querida. Tidligere har den været tæt på at overfalde et barn ved et fakkeltog på Fredensborg Slot, og nu er den så gal igen.

Querida satte tænderne i en gartner, der arbejder i kongehuset, sidste torsdag, skriver Ekstra Bladet.

Læs også: Prins Henriks gravhund amok - garder fik bidt benet til blods.

Kongehuset bekræfter episoden.

- Det er korrekt, at en slotsgartner er blevet bidt af en af gravhundene - den yngste, Querida - men han kom ikke til skade. Hundene har jo bidt et par gange før, men ved denne episode fik gartneren ikke bidmærker. Han blev naturligvis forskrækket, og der bliver nu rutinemæssigt udarbejdet en form for redegørelse, siger kongehusets pressechef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet.

Ejeren er problemet

Salgsdirektøren i Star Tour, Stig Elling, har selv haft seks gravhunde, hvoraf den ene af dem blev aflivet, fordi den havde bidt. Han har tidligere udtalt sig i kritiske vendinger mod den nuværende hundelov. Rejsekongen synes godt om kongehuset, men han mener, der tydeligvis er problemer med opdragelsen af de royale hunde.

- En hund må ikke bide andre, uanset om den er royal eller ej. Kongehuset må tage sig lidt sammen med sine hunde, siger Stig Elling til BT og opfordrer kongehuset til at gå til hundetræning, hvis de ikke allerede gør det.

Hans opfattelse af en gravhund er, at det er en stor hund i en lille hunds krop, og derfor er det vigtigt helt fra starten af at vise hunden, hvem der bestemmer.

Lars Bo Lomholt deler den samme opfattelse som Stig Elling. Lomholt blev kendt som manden, der 'bortførte' hunden Thor, fordi den stod til at blive aflivet. En sag, der skabte stor debat om hundeloven.

I tilfældet med Querida er det ikke den enkelte hund, der er problemet, mener Lars Bo Lomholt.

- Hundeloven kigger i mange tilfælde på hunden og ikke ejeren, og i dette tilfælde er der tale om, at hundeejeren i flere omgange har haft problemer med flere hunde. Derfor kunne det tyde på, at prins Henrik ikke lærer sine hunde at omgås andre mennesker ordentligt, siger Lars Bo Lomholt.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lene Balleby i Kongehuset.