Én skandale mere. Én offentlig ydmygelse mere, og alt kan være forbi.

I næste uge er der premiere på anden sæson af den populære Netflix serie ‘The Crown’ om det engelske kongehus. Og hører man til dem, der elsker slibrig sladder om de kongelige, er der godt nyt.

Ovennævnte citat stammer nemlig fra den nye sæson. Og serveres med stram britisk overlæbe af dronning Elizabeth. Til prins Philip, hvis løsslupne liv udenfor de royale gemakker var blevet en tand for meget.

At prins Philip i 1950erne var gået for langt, vidner den tids skriverier og de vedvarende rygter om hans affærer med kendte kvinder om. Smukke, unge kvinder.

»Hendes ben er verdens ottende vidunder,« skrev pressen om én af dem.

Som en del af den Glücksburgske slægt blev prins Philip født som prins af Grækenland og Danmark. Men da han i 1947 blev gift med Englands kommende dronning - en forelskelse der havde spiret, lige siden hun var 13 år - måtte han frasige sig sin titel og sige ja til for fremtiden ‘kun’ at være Elizabeths mand. Ham, der altid befandt sig i hendes skygge.

Kroningen på Buckingham Palace i 1953. 
Kroningen på Buckingham Palace i 1953.  Foto: AFP
Vis mere

At den rolle ikke altid faldt ham lige let, var et af omdrejningspunkterne i første sæson af serien. Nu eskalerer det.

Rygterne om prins Philips utroskab startede allerede året efter deres pompøse bryllup.

Helt specifikt var det en oktoberaften i 1948, hvor prinsen blev spottet på London restauranten Les Ambassadeurs i selskab med den feterede musicalstjerne Pat Kirkwood.

Knap havde de spist færdig, før de ifølge Daily Mail i forrygende humør bevægede sig ovenpå til natklubben Milroy, hvor de i timevis dansede kind mod kind og sluttede af med solid engelsk morgenmad i en vens lejlighed.

Den historie landede på forsiderne i hele verden og skabte voldsomt røre. Både blandt befolkningen og i de royale gemakker. Hvor hans hustru Elizabeth var gravid i ottende måned.

Højgravide Elizabeth og prins Philip, som de tager sig ud i serien.
Højgravide Elizabeth og prins Philip, som de tager sig ud i serien. Foto: Netflix PR
Vis mere

Lige til sin død i 2007 fastholdt den dengang unge smukke Pat Kirkwood, at der intet var mellem dem.

»Han var så fuld af liv. Og mit gæt er, at han følte sig fanget og kvalt og kun sjældent fik chancen for at være sig selv,« lød den forklaring, musicalstjernen igen og igen fastholdt.

Men rygtet havde bidt sig fast. Og ét af de steder hvor der var mest at bide i, var mandeklubben ‘Thursday Club’, som prins Philip var medlem af. Som var dér, han mødte Pat Kirkwood.

Torsdagsklubbens fremtrædende medlemmer insisterede på, at det blot var en social hyggeklub, hvor der blev lyttet til musik og snakket mandesnak. Andre, at det var en sexbule.

Ifølge et tidligere medlem var det prins Philip selv, der stiftede klubben.

»For at få en smule sjov langt væk fra det seriøse liv på Buckingham Palace,« som et af medlemmerne, Miles Kington, skrev i en kronik i The Independent.

Mellem ti og 15 mænd fra den engelske overklasse var samlet. Og et par håndfulde kvinder.

»Ingen billeder tak. Dem gemmer vi, til vi er forberedt på det. Det er vigtigt, at vores møder kommer til at se så uskyldige ud som muligt,« skulle prins Philip ifølge Miles Kington have sagt. Hvilket var vand på rygtemøllen om al det fordækte, der foregik i ‘Torsdagsklubben’.

Familieidyl på plænen. Dronning Elizabeth, prins Philip med sønnen Charles og datteren Anne. 
Familieidyl på plænen. Dronning Elizabeth, prins Philip med sønnen Charles og datteren Anne.  Foto: -
Vis mere

Og Pat Kirkwood var langtfra den eneste, der op gennem 1950erne var genstand for pressens spekulationer.

Også Hollywoodstjernen Merle Oberon, mavedanserinden Patricia Kluge og tv-stjernen Katie Boyle skulle prins Philip angiveligt have haft affærer med.

Til sidst blev de vedvarende rygter for meget for dronning Elizabeth, som ifølge vulture.com i 1957 udsendte en officiel udtalelse.

»Det er absolut usandt, at der er en splittelse mellem dronningen og hertugen,« stod der i meddelelsen fra Buckingham Palace.

Men intet har kunnet få rygterne om prins Philip og hans affærer til at dø. Heller ikke hans egne kommentarer til dem.

»Hvordan skulle jeg kunne det? Jeg har haft en detektiv i hælene, nat og dag, siden 1947,« sagde han i et stort interview med The Telegraph i 2004.

Sidste sommer fyldte dronning Elizabeth 90. Her forlader hun og prins Philip en højtidelighed i St Paul katedralen i anledning af dagen. 
Sidste sommer fyldte dronning Elizabeth 90. Her forlader hun og prins Philip en højtidelighed i St Paul katedralen i anledning af dagen.  Foto: PETER NICHOLLS
Vis mere

Men han kunne have gjort meget mere. I hvert fald ifølge Pat Kirkwood, hvis karriere nærmest blev destrueret som følge af rygterne om deres affære.

Adskillige gange skrev hun til prins Philip. Tiggede og bad ham om at tage affære. Tage offentligt afstand til rygterne.

»Hvis blot der havde været opbakning fra din side, ville denne sag have været ude af verden år tilbage. I stedet har jeg egenhændigt måttet kæmpe i et hajfyldt farvand,« hed det i ét af hendes breve til prins Philip.

»Det er absolut intet, jeg kan gøre. Invasion af privatlivet, opfindelsen af falske citater er en del af vores liv,« skrev han ifølge The Telegraph tilbage.

Bitterheden blev siddende i Pat Kirkwood, forklarer en hendes nære venner i Telegraph.

»Mit liv havde været langt lykkeligere og lettere, hvis prins Philip i stedet for uanmeldt at troppe op i mit omklædningsrum var taget hjem til sin gravide kone den pågældende aften,« skulle hun have sagt.

Havde de en affære? Havde han affærer med andre?

Sandheden kommer måske en dag frem i lyset.

I hvert fald fik Pat Kirkwood indskrevet i sit testamente, at de mange års korrespondance mellem hende og prins Philip skulle overdrages til prinsens officielle biografist. Og at de først måtte åbnes efter prins Philips død.

Indtil da må vi nøjes med Netflix versionen.