Skandalen om den afdøde erhvervsmand Jeffrey Epstein, der var anklaget for menneskehandel og overgreb på mindreårige, er nok en af de mest omtalte sager for tiden.

Nu viser det sig, at den norske kronprinsesse, Mette-Marit, har mødtes med den afdøde erhvervsmand Jeffrey Epstein mellem 2011 og 2013 – efter, at han havde tilstået at have begået seksuelle overgreb og var blevet dømt.

Møderne mellem den dømte erhvervsmand og kronprinsessen foregik hjemme hos Epstein selv.

Det skriver norske DN, og det norske kongehus bekræfter, at møderne har fundet sted.

»Jeg ville aldrig have haft noget med Epstein at gøre, hvis jeg havde været klar over, hvor alvorlige hans kriminelle handlinger var. Jeg burde have undersøgt Epsteins fortid nærmere, og jeg beklager, at jeg ikke gjorde det,« siger kronprinsesse Mette-Marit i en udtalelse fra det norske kongehus.

Kronprinsessen bekræfter til DN, at hun og Epstein mødtes gennem fælles bekendte i udlandet.

Møderne mellem dem fandt sted i USA, mens ét af møderne var i Norge.

Kronprinsessen siger yderligere i udtalelsen, at hun gennem sit arbejde med internationale helbredsspørgsmål selv har set på nært hold, hvilke konsekvenser og store skader seksuelle overgreb har på kvinder og børn, og hun fortsætter:

Før han tog sit eget liv, var finansmand og universitetsprofessor Jeffrey Epstein anklaget for pædofili, kidnapning og sex-overgreb.
Før han tog sit eget liv, var finansmand og universitetsprofessor Jeffrey Epstein anklaget for pædofili, kidnapning og sex-overgreb. Foto: -
Vis mere

»Vi har alle et medansvar for at bekæmpe seksuelle overgreb og støtte ofrene, og jeg ønsker at udtrykke min dybe sympati og solidaritet med ofrene for de overgreb, Jeffrey Epstein har begået.«

Det norske kongehus udtaler til DN, at møderne mellem den dømte Epstein og den norske kronprinsesse altid foregik i sociale sammenhænge.

Mette-Marit skal altså efter sigende ikke have været alene med den nu afdøde erhvervsmand.

Et af møderne skal, ifølge kongehuset selv, have fundet sted hjemme hos Epstein, og de oplyser også, at kronprinsparret har mødt Epstein på gaden, da de var på ferie i St. Barts i 2012.

Her hilste kronprins Haakon på Epstein for første gang, men han har ikke mødt ham siden, oplyser kongehuset.

Kommunikationschefen siger, ligesom Mette-Marit selv, at kronprinsessen ikke vidste noget om Epsteins fortid.

I 2013 valgte kronprinsessen selv at afbryde kontakten med Epstein, fordi hun oplevede, at milliardæren forsøgte at udnytte den forbindelse, han havde haft med kronprinsessen, over for andre personer.

I en sms til det norske medie VG skriver en presseansvarlig, at prinsesse Märtha-Louise aldrig har mødtes med Epstein.