Den 1. maj om aftenen ringede en af de helt særlige telefoner hos politiet i Nordsjælland, som får politiet til at gå i red alert. Opkaldet kom nemlig fra Frederik og Marys hjem, Kancellihuset, på Fredensborg Slot.

Men det mærkelige ved opkaldet var, at der ikke var nogen, der sagde noget i telefonen på trods af vagtchefens gentagne hallo'er. Og så blev røret lagt på.

Vagtchefen ringede øjeblikkelig tilbage, fordi når den telefon ringer, har Mary og Frederik brug for politiets øjeblikkelige reaktion. Men ingen tog telefonen, der bare ringede og ringede i Mary og Frederiks store, tomme bolig på Fredensborg Slot.

DUTCH-MONARCHY/

Kronprinsparret bor som bekendt i Frederik VIII palæ på Amalienborg Slot. Og lige præcis den 1. maj havde Dronningen ambassadørerne fra henholdsvis Tjekkiet og Mexico i afskedsaudiens på Amalienborg Slot. Og senere på dagen var Margrethe sammen med prinsesse Marie til Beredskabsstyrelsens 75 års jubilæum i Birkerød.

- Vi modtog opkaldet klokken 19.29 og vi sendte en patrulje dertil, som i tidsrummet fra klokken 19.35 til 20.23 gennemgik Kancellihuset, fortæller Henrik Hatten, der er vicepolitikommisær ved Nordsjællands Politi og blandt andet har ansvaret for Fredensborg-området.

Frede og robot (TOP)

Var patruljen inde i huset?

- Ja. Patruljen gennemgik huset uden at finde noget, fortæller vicepolitikommisæren, og bekræfter, at patruljen ingen chancer tog og derfor nøje gennemsøgte Frederik og Marys store hjem både indenfor og udenfor, men uden at finde hverken levende mennesker. Eller tegn på indbrud.

Tror du, det var telefonfis?

- Min vurdering er, at det kan være en teknisk fejl. At den (telefonen, red.) selv har ringet op. Men det er ikke noget, jeg har nogen mening om.

Hvad sker der mere i sagen?

- Ingenting, siger Henrik Hatten om det mystiske telefonopkald fra det mennesketomme slot.