Ved nytårstaflet, som afholdes 1. januar, er der traditionen tro mange fine rober, og i 2020 var der især en kvinde, som løb med meget af opmærksomheden.

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister, bar en grå kjole, som viste et kig til et par bukser under, og det var et meget opsigtsvækkende valg, siger modeekspert.

»Det er jo totalt vildt, det hun gør der. Ikke alene har hun en bar skulder, men kjolen har også bukser under,« lyder det fra modeekspert Laura Terkildsen.

Hun mener, at det er noget, der kan få folk til at løfte øjenbryn.

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses-forskningsminister, bar en kjole med bukser indenunder.
Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses-forskningsminister, bar en kjole med bukser indenunder. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det er et brud på etiketten, men jeg synes, hun klarer det helt vildt elegant, så på den måde, så er det kun et lille brud,« lyder det videre.

Laura Terkildsen slår fast, at fordi Ane Halboe-Jørgensen har så fin en figur, så klarer hun det rigtig godt med den anderledes kjole.

Modeeksperten forklarer desuden, at det generelt er mod reglerne at have helt bare skuldre, men Ane Halsboe-Jørgsensen klarede sig med én skulder dækket.

»Det er jo netop en buksedragt, men så kan den også blive til en kjole og en nederdel og lidt forskelligt,« forklarede uddannelses- og forskningsministeren. Til de fremmødte journalister sagde hun desuden, at kjolen var lavet af genbrugsplast, og at hun var rigtig glad for den.

»Hun ser jo så smuk ud i den. De veltrænede yogaarme kan jo sagtens bære sådan en kjole,« fortæller Terkildsen.

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses-forskningsminister, bar en kjole med bukser indenunder.
Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses-forskningsminister, bar en kjole med bukser indenunder. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Pernille Rosenkrantz-Theil vakte også opsigt, da man i hendes kjole fik et kig til hendes tatovering på ryggen.

»Selve kjolen er jo meget personlig, og den overholder alle regler, men jeg synes på mange måder, at den er mere opsigtsvækkende, da man kan se hendes tatovering i forhold til den kjole, som Halsboe-Jørgensen bar,« siger Terkildsen.

»Det er jo tid for udfordringer, og jeg synes, det er fint med sådan et lille opgør med etiketten,« slutter eksperten.