Prinsgemalen formår i disse tider at skabe overskrifter. Nu gør Henrik det igen.

På Kongehusets hjemmeside er det netop blevet offentligtgjort, at Prinsgemalen efter 40 års produktion og salg af vine fra Château de Cayx  – efter drøftelse og sammen med familien - har besluttet at bortforpagte salg og produktion af vinen til det franske firma Vinovalie.

Ifølge Kongehusets hjemmeside er det franske firma, Vinovalie en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig. Og som en bonus for Prinsgemalen har hans far været med til at stifte det ene af vin-kooperativere i Cahors efter 2. verdenskrig.

Læs også:

Salget er et led i, at Henrik længe har ønsket at forberede et generationsskifte på vinslottet, fordi der ikke længere er det samme behov for at være direkte involveret i produktionen af vinene. Og med den nye aftale med kooperativerne, har han fået denne mulighed.

Det har været afgørende for Prinsgemalen, at der er tale om et firma, som vil fortsætte udviklingen af Château de Cayx-vinen.

Prinsgemalen udtaler i den forbindelse:

Læs også:

»Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden«

Vinen fra Château de Cayx vil fortsat bære Prinsgemalens navn. Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens Prinsgemalen beholder vinsalget fra sin egen butik på slottet.

Video: Kom med til Château de Cayx