Den norske kronprinsesse Mette-Marit blev tirsdag morgen påkørt af en bil. Det bekræfter det norske kongehus overfor det norske medie, NTB.

Kronprinsesse Mette-Marit skulle tirsdag have besøgt FNs kvindeorganisation, men har efter ulykken valgt at afbryde sit besøg. Det sker af frygt for, at en gammel skade i den royale nakke skulle bryde op igen. Mette Marit ville i stedet holde sig i ro resten af dagen.  Det norske kongehus bedyrer dog, at trafikuheldet var af mindre karakter.

»Hun blev påkørt i bil. Det var et mindre trafikuheld og helt udramatisk,« udtaler Marianne Hagen, kommunikationschef i det norske kongehus.

»Fordi hun tidligere har haft problemer med nakken, valgte hun at tage det med ro i går. Dagen i dag er forløbet som planlagt,« siger kommunikationschefen om Norges kommende dronnings tilstand.

Læs også:

Læs også:

Det var tilbage i 2008, at Mette-Marit faldt under et besøg i Ukraine. Og helt frem til 2013 døjede den norske kronprinsesse med smerter, indtil hun blev opereret samme år.

Men det er ikke de eneste helbredsproblemer, den blonde prinsesse i Norge har lidt af. I de første år af ægteskabet med kronprins Haakon lod parret sig interviewe udendørs en solrig formiddag. Men fordi ingen havde tænkt på, at også den norske sol er ubarmhjertig mod den lyse, skandinaviske hud, som især Mette-Marit har, fik hun en voldsom solskoldning. Faktisk var den så voldsom, at hun måtte holde sig væk fra solen i flere år.

Derudover lider Mette-Marit også af flyskræk, hvilket har været en stor hæmsko for den norske kronprinsesse i hendes virke som kongelig med mange officielle pligter i udlandet.