Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mens de fleste kongelige valgte luftvejen til kronprinsesse Victorias bryllup, var den norske kronprinsesse Mette-Marit tvunget om bord på et tog med almindelige rejsende. Hun turde simpelthen ikke flyve.

Det har i de kongelige kredse længe været en kendt sag, at Mette-Marit er angst for at sætte sig op i en flyvemaskine – således også, da hun i 2001 giftede sig med kronprins Haakon. Dengang skulle den nyslåede brud over Atlanten på bryllupsrejse, men var så nervøs, at en stewardesse måtte holde hende i hænderne det meste af turen, kunne B.T. fortælle.

Så da hun havde valgte mellem at flyve og tage toget til Victorias bryllup torsdag, valgte Kronprinsessen simpelthen at begive sig ud på en seks timer lang togtur – oveni købet på ‘anden klasse’ med helt almindelige rejsende.

- Vi kommenterer aldrig, hvilke transportformer kongefamilien vælger eller hvorfor, siger Sven Gjeruldsen, kommunikationsrådgiver ved det svenske hof, til Aftonbladet.

Så mens Haakon og deres 6-årige datter Ingrid-Alexandra allerede landede i Arlanda Lufthavn i Stockholm omkring middag, ankom Mette-Marit først en time senere.

Også den danske kronprinsesse og lille prins Christian tog luftvejen, ligesom den norske prinsesse Märtha Louise og hendes mand Ari Behn.
Fra lufthavnen eskorterede ‘polisen’ - 20 motorcykler og en helikopter –de kongelige gæster til Stockholm, hvor adskillige forventningsfulde mennesker stod parate til et kongeligt glimt. 

Andre læser også