Hertuginde Meghan var ikke en del af stormødet, da de øverste medlemmer af det engelske kongehus mødtes mandag for at diskutere, hvordan man skulle håndtere hertugparrets brud med de royale.

Det var dog hverken fordi, hun ikke var ønsket, eller på grund af sikkerhedsmæssige hensyn, hvis hun skulle være med over telefon, som buddene lyder i forskellige medier. Det slår officielle kilder nu fast.

»Til sidst besluttede 'the Sussexes' (prins Harry og hertuginde Meghan, red.), at det ikke var nødvendigt for hertuginden at deltage,« lød svaret fra den talsperson, som udtalte sig om parret. Det skriver Daily Mail.

Hverken hertuginden Kate af Cambridge, som er kone til prins William, prins Philip, som er ægtemand til dronning Elizabeth, eller hertuginden Camilla af Cornwall, som er kone til prins Charles, deltog.

Ved mødet diskuterede man, hvad det engelske kongehus kalder 'komplicerede' problemstillinger i forhold til det brud, som hertugparret af Sussex har valgt.

De meldte ud onsdag 8. januar via deres Instagram-profil, at de havde tænkt sig at trække sig som ledende medlemmer af kongehuset.

Efter meldingen rejste hertuginden af Sussex tilbage til Canada, hvor parret har holdt ferie i Vancouver. Her ventede hertuginde Meghan og prins Harrys otte måneder gamle søn, Archie, som parret ikke havde haft med sig til England.

Parret skriver i meddelelsen på Instagram, at de har tænkt sig at dele deres tid mellem Nordamerika og England, og medierne har derfor gransket, hvordan parret vil klare den økonomiske regning for blandt andet det sikkerhedsapparat, som omgiver dem.

Ligesom man også har spekuleret i, hvordan de skal tituleres, hvis de ikke er fuldgyldige medlemmer af kongehuset.

Parret har meldt ud, at deres ønske om at starte deres mere selvstændige fremtid blandt andet skal gøre dem bedre i stand til at passe deres nyopstartede velgørenhedsorganisation.

Hertuginde Meghan har boet i Canada i årene fra 2011 til 2016, mens hun spillede en af de mere fremtrædende roller i tv-serien 'Suits'.

Hun har desuden flere gode venner i landet nord for USA. Blandt andet en af hendes bedste venner, stylisten Jessica Mulroney.