Han havde en klump i halsen og våde øjne.

Som enhver anden far var Thomas Markle dybt berørt, da hans datter blev gift.

Men hertuginde Meghans far græd ikke blot af glæde og stolthed, afslører han nu selv i et tv-interveiw.

Brudens far var også jaloux på den mand, der førte hende til alters. Det var nemlig ikke ham selv.

Millioner af tv-seere fulgte med, da Meghan Markle gav prins Harry sit ja.
Millioner af tv-seere fulgte med, da Meghan Markle gav prins Harry sit ja. Foto: POOL
Vis mere

Da royale fans over det meste af verden i maj 2018 sad klistret til skærmen for at se skuespillerinden Meghan Markel blive til hertuginde Meghan, var der én, der kiggede særligt opmærksomt med.

På en hemmelig adresse i Mexico – langt væk fra nyfigne fotografer og deres kameraer – sad hendes far med en klump i halsen og tårer i øjnene.

Som de fleste sikkert husker, meldte den pensionerede lysmand selv afbud til brylluppet i sidste øjeblik.

Officielt lød forklaringen, at et hjerteanfald kort forinden gjorde det umuligt for ham at tage den lange flyvetur over Atlanten.

Da Meghans far meldte afbud til brylluppet, var det en stolt prins Charles, der førte sin svigerdatter til alters.
Da Meghans far meldte afbud til brylluppet, var det en stolt prins Charles, der førte sin svigerdatter til alters. Foto: JONATHAN BRADY
Vis mere

Kritikere mente dog også, at skandalen om en række bestilte 'paparazzi-billeder' i ugerne op til brylluppet nok ikke ligefrem havde forbedret Thomas Markles helbred.

Derfor var det Meghan Markles svigerfar, prins Charles, der fik æren af at give bruden væk.

I en tv-dokumentar på Channel 5, 'Thomas Markle: My Story', indrømmer den detroniserede far ifølge avisen The Sun, at han følte et stik i hjertet ved synet.

»Jeg må indrømme, at jeg græd en smule over det. Jeg kan stadig ikke glemme det øjeblik. Hun var smuk. Det var et skønt bryllup,« siger han i programmet.

Foto: Owen Humphreys
Vis mere

I interviewet, som er optaget over flere dage i Thomas Markles hjem i Mexico, langer han også kraftigt ud efter sin datter og svigersøn, som han mener, har svigtet ham.

Han afslører også, at han savner Meghan, og at han slet ikke kan genkende den person, som hun er blevet til efter sin entre i den kongelige familie.

Thomas Markle anklager både Meghan og Harry for at svigte ikke bare hendes familie, men også hele den kongelige familie.

»Det er ikke den pige, jeg har opdraget,« siger han.