'Lad os møde ham!'

Opfordringen kommer fra Meghans halvbror få timer efter, at hertuginden af Sussex levede op til sin fornemmeste forpligtelse og leverede endnu et medlem til den britiske kongehus.

For mens Meghan Markle kommer til hægterne efter fødslen af en sund og velskabt prins, spekulerer hendes familie på den anden side af Atlanten allerede på, om de får lov at blive en del af deres nye nevø og sønnesøns liv.

Den nybagte morfar er nemlig rædselsslagen ved tanken om, at han måske aldrig kommer til at møde sit nye barnebarn, lyder det fra hertugindens storebror.

Straks efter fødslen strømmede folk til Buckingham Palace.
Straks efter fødslen strømmede folk til Buckingham Palace. Foto: TOLGA AKMEN
Vis mere

Hertuginden af Sussex har ikke talt med sin far, Thomas Markle, siden han under stort dramatik i sidste øjeblik meldte afbud til hendes bryllup sidste år.

I det forgangne år har hverken han, halvsøsteren Samantha eller halvbroderen, som også hedder Thomas, forpasset en chance for at fortælle verdenspressen, hvor meget de begræder, at deres berømte familiemedlem har slået hånden af dem.

Storebroderen skrev sågar et åbent brev til Harry og advarede ham direkte mod at gifte sig med søsteren, fordi hun - ifølge ham - er 'en brugt, overfladisk og indbildsk kvinde, som vil gøre både prinsen og den kongelige familie til grin.'

Og storesøsteren Samantha har gentagende gange givet interviews, hvor hun anklager Meghan for at svigte faderen. I øjeblikket skriver hun desuden på en afslørende bog om sin søster.

Et lille års tid efter brylluppet er Harry og Meghan nu forældre til en lille dreng.
Et lille års tid efter brylluppet er Harry og Meghan nu forældre til en lille dreng. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Hvis Meghan havde håbet, at fødslen af den lille dreng ville overskygge hendes problematiske familieforhold, kan hun godt tro om igen.

Den royale baby var nemlig ikke mange timer gammel, da både far og storebror kom med de første udtalelser i pressen.

Den 53-årige storebror siger til den britiske avis The Sun, at han håber, at den lille ny kan bringe familien sammen igen.

»Forhåbentlig vil denne baby være med til at reparere striden i familien - vi vil alle elske at møde barnet og blive en del af hans liv - især min far,« siger Thomas Markle Jr. til avisen og fortsætter:

 
Hør prins Harry annoncere fødslen af den nye royale baby. Video: Reuters
Vis mere

»Måske vil hun forstå vigtigheden af familie nu - og åbne op til min far og lade ham være en del af babyens liv. Hun burde lade familien komme og se den nyfødte,« understreger han.

»Forhåbentlig vil hun ikke være uretfærdig og holde ham væk fra os alle sammen - Jeg håber, hun vil række ud og lade barnet være en del af vores liv.«

Storebroderen afslører også over for den britiske avis, at faderen er skrækslagen ved tanken om, at han ikke får lov til at se Meghans baby.

»Det vil være forfærdeligt for ham, hvis han aldrig bliver en del af barnets liv, og det ville virkelig såre ham. Det er noget af det, han frygter mest, og han vil slet ikke kunne forstå, hvis det er det, det ender med,« lyder det fra Thomas Markle Junior.

Parret fotograferet i februar, hvor Meghan var synligt gravid.
Parret fotograferet i februar, hvor Meghan var synligt gravid. Foto: POOL New
Vis mere

Også Meghans far har reageret på den glædelige nyhed og sender sine lykønskninger til sin datter og svigersøn.

»Jeg er glad for at høre, at mor og barn har det godt,« siger han.

Thomas Markle Senior undlader dog at komme ind på sit dårlige forhold til det nybagte royale forældrepar.

»Jeg er stolt over, at mit nye barnebarn er født ind i den britiske kongefamilie, og jeg er sikker på, at han vil vokse op og tjene Kronen og det britiske folk med nåde, værdighed og ære,« siger Thomas Markle Sr. i en udtalelse til The Sun.

En meget glad og stolt prins Harry mødte pressen kort efter fødslen af hans og Meghans første barn.
En meget glad og stolt prins Harry mødte pressen kort efter fødslen af hans og Meghans første barn. Foto: POOL
Vis mere

Meghans far har endnu ikke mødt prins Harry.

Det er dog yderst tvivlsomt, om den nybagte morfar og resten af Meghans familie nogensinde kommer til at møde den lille nye 'Baby-Sussex'.

Der har nemlig været noget nær polarkolde temperaturer mellem far og datter, siden det kort før brylluppet sidste år kom frem, at Thomas Markle Sr. havde fabrikeret nogle falske paparazzi-billeder af sig selv.

Det skabte så meget ballade i de britiske medier, at faderen til sidst meldte afbud til brylluppet med den forklaring, at hans dårlige hjerte ikke kunne klare den lange flyvetur.

Dette billede blev lagt på det royale pars profil på Instagram kort efter fødslen.
Dette billede blev lagt på det royale pars profil på Instagram kort efter fødslen. Foto: HO
Vis mere

Meghan Markle har ikke selv udtalt sig om, hvorvidt hendes far skal have lov til at udfylde rollen som morfar.

Efter brylluppet sidste forår skrev hun et brev til ham, hvor hun blandt andet skrev, at han havde 'knust hendes hjerte i en million stykker ved at lave de falske pressehistorier.'

Heldigvis for hertuginden har hun et godt og nært forhold til sin mor, Doria Ragland.

Hun har den seneste tid opholdt sig i England og forventes at blive i landet de kommende måneder for at hjælpe sin datter med babyen.