Hvor rig er kong Charles?

Det mener den britiske avis, The Guardian, at kunne give deres læsere et kvalificeret bud på.

Et stort hold af mediets journalister og vurderingseksperter har gennemført en omfattende undersøgelse og analyse af Kongens aktiver.

De har blandt andet vurderet værdien af kong Charles' landejendomme, hans diamantbelagte juveler, samling af Monet og Dalí-malerier, hans Rolls-Royce-biler, hans væddeløbsheste samt hans samling af sjældne frimærker.

The Guardian understreger, at kongens personlige formue er skjult for offentligheden, så det er umuligt at fastslå, præcis hvor stor hans formue er, men med deres beregninger kommer de frem til et bud, der lyder: 1,8 milliarder pund - cirka 15 milliarder danske kroner.

Resultatet er en del større end et andet britisk medie, Sunday Times, kom frem til for nylig, men her tilføjer The Guardian, at deres konkurrent ikke havde medregnet flere af kongens mest værdifulde aktiver.

En talsmand for kong Charles udtaler til The Guardian:

»Selvom vi ikke kommenterer privatøkonomien, er dine tal en yderst kreativ blanding af spekulation, antagelser og unøjagtigheder.«

Til sammenligning har det amerikanske finansmedie Forbes for nylig udsendt deres seneste liste over verdens rigste mennesker, og hvis The Guardian har ret, halter kong Charles gevaldigt bagefter.

Verdens rigest er pt. franskmanden Bernard Arnault, der er øverste chef i luksusvare-virksomheden LVMH Moët Hennesy.

Han er ifølge Forbes god for 1.434,66 milliarder kroner.

Danmarks rigeste, Bestseller-ejer Anders Holch-Povlsen slår også kong Charles.

Han har ifølge Forbes en aktuel formue på cirka 50 milliarder kroner.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag facaden':