Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Videooptagelser viser, hvordan en af Kongehusets kronebiler kørte over Storebæltsbroen i al for høj fart.

Optagelserne er lavet af en anonym kilde, der overfor Ekstra Bladet fortæller, at kronebilen tirsdag kom ‘blæsende forbi’ med en fart på omkring 150 kilometer i timen, hvilket optagelserne også viser.

Ifølge øjenvidnet bag rattet accellerede vedkommende selv til samme fart som kronebilen for at dokumentere lovovertrædelsen. Da den anonyme kilde kom op på siden af den mørke Audi med den royale nummerplade, hvor en krone efterfølges af tallet 11, fik han øje på prinsesse Marie.

»Jeg havde øjenkontakt med prinsesse Marie og signalerede, at de skulle sænke farten, men chaufføren fortsatte bare. Jeg trak mig tilbage og lagde mig i rumpen af dem, fordi det var fuldstændig uansvarligt med 160 hen over broen,« forklarer vidnet.

Efter at have kørt ‘adskillige kilometer’ i al for høj fart blev tempoet sænket til omkring 120 kilometer i timen, lyder det videre.

Af Kongehusets kalender fremgår det, at prinsesse Marie tirsdag klokken 14.25 deltog i grundskolernes danmarksmesterskab i madkundskab 2018 på erhvervsuddannelsesinstitiutionen Kold College i Odense.

Kongehuset understreger i en udtalelse, at chauffører i kronebilerne skal overholde gældende hastighedsgrænser.

‘Kongehusets chauffører skal naturligvis overholde færdselsloven, og der lægges vægt på god trafikkultur som en del af den ønskede adfærd, som ansat i Kongehuset. Konkrete hændelser håndteres internt.’

Andre læser også