Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Sarah Christine Nørgaard

Det kan godt være, at grevinde Alexandra ikke længere er gift med prins Joachim, men den 52-årige tidligere prinsesse nyder stadig godt af sit forliste ægteskab - rent økonomisk.

Alexandras årpenge er nemlig steget med hele 840.000 kroner i løbet af de sidste 13 år, siden hun blev skilt fra prins Joachim i 2005.

Det skriver ugebladet SE og HØR.

grevinde2

Ifølge ugebladet så fik hun ved parrets separation i 2004 fastsat en halvårlig stigning af årpengene i finansloven, hvilket har ført hende fra 1,56 millioner kroner om året til 2,4 millioner kroner om året. Og der er ikke umiddelbart nogen bagstopper på, hvornår den 'løn'-stigning vil slutte.

Grevindens årpenge rammer et økonomisk niveau, som bliver matchet de færreste steder i den offentlige sektor i landet. Til sammenligning tjener den danske statsminister et grundbeløb på 1.482.457,21 danske kroner årligt.

SE og HØR har tidligere beskrevet, hvordan årpengene og den halvårlige lønstigning blev skrevet ind i finansloven mod, at hun holder tæt med sine royale hemmeligheder. En beslutning der angiveligt blev gennemtrumfet af kongehuset.

I 2016 solgte grevinde Alexandra sin enorme Østerbro-villa på 356 kvadratmeter til den kun 23 år gamle Coloplast-arving Louise Find. Og det var ikke en billig bolig, som grevinden fik foræret af prins Joachim i 2005, efter det royale pars skilsmisse. Louise Find måtte spendere hele 23 millioner kroner for at købe grevindens bolig.

alex

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.