Maud Angelica beskriver dagene efter farens selvmord som overvældende. Men selv om hun var i chok og sorg, så var hun fast besluttet på, at hun skulle holde tale ved Ari Behns bisættelse.

En tale, som senere er gået hen og blevet verdenskendt, og som prinsesse Mártha Louise og Ari Behns ældste datter har modtaget stor ros for.

»Det betyder så meget for mig, at jeg kunne få noget værdi og noget fint ud af noget, der er så forfærdeligt. Og det følte jeg, at jeg kunne gøre med talen – at bruge min sorg til at sige noget til andre. Den tale betyder vældig meget for mig,« siger Maud Angelica ifølge VG TIL NBT.

Trods de hårde omstændigheder handlede talen ikke kun om Ari Behn. Maud Angelica tog sig også tid til at snakke direkte til dem, som, ligesom hendes far gjorde det, går med svære tanker:

Maud Angelica Behn med sin mor, prinsesse Märtha Louise.
Maud Angelica Behn med sin mor, prinsesse Märtha Louise. Foto: Haakon Mosvold Larsen
Vis mere

»Jeg vil bare sige til alle, der har været gennem psykisk sygdom, at der altid findes en udvej. Også selvom det ikke føles sådan,« sagde hun i talen og fortsatte:

»Der er folk derude, som kan hjælpe. Alle fortjener kærlighed og glæde. Det er aldrig en svaghed at bede om hjælp.«

I tiden efter dødsfaldet har Maud Angelica fået hjælp fra en psykolog, og hun har også deltaget i en sorggruppe.

Maud Angelica fortæller, at det har været nogle hårde måneder, og hun husker særligt tilbage på noget, hendes mor, prinsesse Märtha Louise, har fortalt hende:

Prinsesse Märtha Louise med børnene Leah, Emma og Maud Angelica.
Prinsesse Märtha Louise med børnene Leah, Emma og Maud Angelica. Foto: NTB SCANPIX
Vis mere

»Min mor har sagt, at det er ligesom at puste ind og puste ud igen. Af og til må man tænke på det, og af og til skal man ikke.«

Minderne om Ari Behn varer dog ved. Der er nemlig lavet en udstilling af kunstværker til ære for ham. Og blandt billederne er der et helt særligt kunstværk.

Det er et portræt af Ari Behn, der er malet af Maud Angelica, og det var også det billede, som blev vist frem ved bisættelsen. Det skulle have været en julegave til Ari Behn, men hun nåede aldrig at give det til ham, før han tog sit eget liv den 25. december 2019.