Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det handler om piger og kvinders sundhed og rettigheder, når Kronprinsesse Mary sidder på forreste række som deltager ved den internationale kvindekonference i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Konferencen, der hedder Women Deliver, har inviteret Mary til at tale ved forskellige møder. Blandt andet skal hun åbne en paneldebat om seksuel sundhed. Kronprinsessen er i Malaysia frem til torsdag, hvor hun afslutter sit besøg med at deltage i konferencens åbningsceremoni og indledende møder.

MALAYSIA/ x


På forreste række ved siden af Mary sidder Hollands prinsesse Mabel og kaster royalt skær over konferencen. Prinsesse Mabel er stadig midt i sin tragedie, da hendes mand, 43-årige prins Johan Friso, fortsat ligger i koma efter en skiulykke i februar sidste år.

Mellem møderne skal Mary besøge et hospital for gravide kvinder, der er indlagt med diabetes, hun skal møde burmesiske flygtningebørn og introduceres for et malaysisk hjælpearbejde med voldsramte kvinder.

Det er ikke første gang, Mary arbejder målrettet med at støtte forskellige vigtige sager. Blandt andet er kronprinsessen protektor for Dansk Flygtningehjælp, Mødrehjælpen og Børnehjælpsdagen.

Andre læser også