Selvom hun står til at skulle regere et helt land sammen med sin mand, så kan ikke engang en kronprinsesse stoppe tiden.

Og det er noget, kronprinsesse Mary bliver følelsesmæssigt bevidst om, når hun ser sine fire børn vokse op i lyntempo i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, hvor den store familie bor.

Det går især alt for hurtigt med de to små, fortæller hun i et interview med Eurowoman.

Kronprinsessen er mor til fire -  prins Christian på 10, prinsesse Isabella på snart ni, og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, som fyldte fem i januar.

»Og så sagde jeg til dem - helt alvorligt: 'Det er jeres femårs fødselsdag, og I skal virkelig nyde den, for det er jeres sidste. Jeg vil ikke have, at I får flere fødselsdage, for I skal ikke blive større. Sådan er det.' Og så så de helt fortvivlede på mig og sagde: 'Nej, mor, det skal vi. Vi SKAL blive større!' Man kan se, at de gerne vil kunne alle de ting, som deres storesøster og storebror kan. Og selv om jeg nogle gange selv gerne lige vil trykke på pauseknappen, kan man jo ikke stoppe tiden,« fortæller kronprinsesse Mary til Eurowoman.

Snakken om børnene kommer i forbindelse med et interview om ligestilling, og her fortæller Kronprinsessen, at hun har svært ved at forestille sig, at hendes egne børn, både pigerne og drengene, ikke kommer til at vokse op med lige muligheder.

»Det er selvfølgelig lidt mere komplekst for min førstefødte,« fortæller hun om prins Christian, der er født til at overtage tronen efter sin far, når det en dag bliver aktuelt langt ude i fremtiden.

Under ham ligger prinsesse Isabella som den næste i arvefølgen. Derefter kommer Vincent og Josephine på en nuværende fjerde- og femteplads og får dermed man frihed til at forme deres eget liv og fremtid, har historiker og ekspert i de europæiske kongehuse Lars Hovbakke Sørensen tidligere fortalt BT:

»De kommer sandsynligvis til selv at skulle vælge karriere og uddannelse, og de kommer til at skulle arbejde for en månedsløn. Det hele bliver ikke serveret for dem på et sølvfad«, fortalte han i forbindelse med deres femårs fødselsdag.

Læs også: Vincent og Josephine fylder 5 år: Sådan bliver deres fremtid i skyggen af storebror

Dette emne berører kronprinsesse Mary ikke i interviewet, men hun fortæller alligevel, at det er vigtigt for hende, at børnene tror på sig selv, og at de tror på, at de kan 'leve det liv, der kalder på dem', og at de får 'frihed til at vælge og være sig selv'.