Kronprinsesse Mary, Mary Fonden og Ventilen der er en frivillig social organisation, der driver mødesteder for stille og ensomme unge besøger Falkonergårdens Gymnasium torsdag 22. november 2012. Falkonergårdens Gymnasium har haft fokus på ensomhed blandt unge. Anledningen er Ventilen og Mary Fondens fælles projekt Netwerk der siden sommerferien har kørt på 17 udvalgte gymnasieskoler. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
 Kronprinsesse Mary, Mary Fonden og Ventilen der er en frivillig social organisation, der driver mødesteder for stille og ensomme unge besøger Falkonergårdens Gymnasium torsdag 22. november 2012. Falkonergårdens Gymnasium har haft fokus på ensomhed blandt unge. Anledningen er Ventilen og Mary Fondens fælles projekt Netwerk der siden sommerferien har kørt på 17 udvalgte gymnasieskoler. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft

Normalt er kronprinsesse Mary altid klar til at svare på pressens spørgsmål, når hun er på officiel opgave for et af sine protektorater eller for Mary Fonden.

Men torsdag var det en tavs Mary, der hastede forbi pressen og hen til den sølvgrå Audi med lyst læderindtræk, da hun forlod Falkonergaardens Gymnasium.Mary havde besøgt gymnasiet i anledning af Mary Fondens tiltag om ensomhed blandt unge. Gymnasiet har nemlig implementeret fondens projekt på skolen, så ingen af gymnasieeleverne skulle føle sig udenfor fællesskabet eller ensomme.

Ignorerede spørgsmål

Men da bt.dk ville høre, hvordan Mary forholder sig til den nye bog, 'Det koster et kongerige', hvor den kongelige familie bliver kritiseret for at modtage dyre gaver og ferieophold fra velhavende, danske erhvervsfolk, var det tydeligt, at den ellers så pressevenlige Mary overhovedet ikke var indstillet på at svare på spørgsmål fra pressen. Overhovedet.

I stedet for at standse op og svare på spørgsmål, som hun ellers har for vane, stirrede Mary stift frem for sig og ignorerede samtlige spørgsmål fra de tilstedeværende pressefolk, indtil hun var kommet i ly i Audien.

I Jens Høvsgaards bog, 'Det koster et kongerige' stiller forfatteren sig kritisk overfor, at kongehusets medlemmer har modtaget smykker, designertasker, modetøj, barnevogne for flere hundrede tusinde kroner fra virksomheder som Georg Jensen, firmaet bag Odder barnevognene, Hermés og Copenhagen Fur.

Lige som han er tæt på anklage erhvervsfolk som Keld Kirk Christiansen fra Lego koncernen, Jørgen Mads Clausen og Frank Uhrenholt for at bestikke den kongelige familie med gaveregnen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.