Kronprinsesse Mary skal overrække æresprisen ved dette års 'Danish Rainbow Awards', hvor der uddeles priser til personer i LBGT-miljøet (samlet betegnelse for homoseksuelle, biseksuel og transseksuelle, red.).

Danish Rainbow Awards løber af stablen onsdag den 25. april, og den royale deltagelse er den første af slagsen nogensinde:

»Det er første gang, at Kongehuset deltager ved Danish Rainbow Awards, og det er samtidig første gang, at en kongelig person generelt deltager ved sådan et slags arrangement,« fortæller Niels Holm, der er næstformand i Rainbow Business Denmark, som afholder prisuddelingsfesten.

Kronprinsesse Mary har tidligere udtalt sig om LBGT-rettigheder. Det gjorde hun eksempelvis, da hun var vært ved IDAHOT-dagen (International Day against Homophobia, Transphobia and Biphobia) tilbage i maj 2016 i København, hvor hun opfordrede folk til at stå sammen mod »diskrimination på baggrund af seksuel orientering eller kønsidentitet.«

Derfor vakte det også begejstring hos Niels Holm, da det blev bekræftet, at dette års prisuddelingsfest bliver afholdt med royalt visit:

»Det er da en blåstempling, at kronprinsessen deltager. Det er tydeligt på folk i miljøet, at det betyder meget for dem, at man får en anerkendelse fra det officielle danmark på den måde,« oplyser Niels Holm.

I 2017 havde Danish Rainbow Awards politisk besøg, da ligestillingsminister Karen Ellemann (V) var gæst til showet, og i år er hun selv nomineret til AXGIL-prisen 'Årets Hetero/Straight Ally'.

Danish Rainbow Awards kan i år fejre 10-års jubilæum, når det den 25. april sparkes i gang i Cirkusbygningen i København.

Kongehuset har over for BT afvist at komme med en kommentar om Marys deltagelse til Danish Rainbow Awards.