Den kongelige tvillingemor har sagt ja til at være protektor for de to tvillingeregistre, Australsk Tvillingeregister og Dansk Tvillingeregister, der er en forskningsenhed under Syddansk Universitet. Det oplyser hoffets hjemmeside.

Når man selv er mor til tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine, der fylder to år til januar, lå det lige til kronprinsesse Marys højreben at sige ja til at være protektor for det danske og det australske tvillingeregister.

Herhjemme hører Det Danske Tvillingeregister under Syddansk Universitet. Men i begge lande forsker de to registre i, hvilken indflydelse, arv og miljø har for tvillingers liv og helbred.

Og både det danske og det australske register bliver brugt som ressourcer indenfor især den sundhedsvidenskabelige forskning i helbred, sygdomme, levetid og aldring for tvillinger.

I det danske register er der indskrevet data for over 170.000 danske tvillinger. Det er næsten alle tvillinger, som er født i landet siden 1870. Det australske er noget yngre. Det blev først oprettet i 1981 og har således 'kun' data fra 66.000 australske tvillinger.

Første gang Mary deltager officielt i sit nye protektorat bliver den 15. januar, hvor hun skal deltage i et seminar på Syddansk Universitet i Odense, som begge de to tvillingeregistre hører under. Her skal Mary og 150 inviterede fynske tvillingepar blandt andet høre om udvalgte forskningsresultater.