Siden 1951 har Skærbækværket ved Fredericia brugt 'sort' energi. Men i går sendte kronprinsesse Mary den sorte energi væk og bød i stedet velkommen til den grønne energi, da hun indviede det ombyggede Skærbækværk.

Mary var trukket i det fornuftige tøj, da hun i går kørte fra København til Fredericia for at indvie havnebyens helt nyombyggede kraftværk. I årevis har Skærbækværket fyret med det knap så miljørigtige kul. Men nu er det gamle værk efter en tre år lang ombygning blevet nutidigt. Det betyder, at fremover vil fjernvarmekunderne i hele Trekantområdet få energi rigtig varme fra bæredygtigt skovbrug, når de åbner for radiatorerne.

Glæden var derfor stor hos Kronprinsessen, da hun trykkede på knappen til kranerne, der med en høj lyd og en ditto forskrækkkelse hos den kongelige gæst, øjeblikkelig gik i gang med at læsse træflis.

Efter selve indvielsen blev Mary behørigt udstyret med sikkerhedshjelm og vest i skrigorange og vist rundt på værket af koncerndirektør Thomas Dalsgaard.

Skærbækværket oplyser, at efter ombygningen, hvor man skifter kul ud med bæredygtig træflis, bliver værkets årlige CO2-udledning reduceret med omkring 250.000 tons. Det er det samme, som 125.000 biler udleder årligt.