Kronprinsesse Mary optrådte i går i årets studenterrevy ”Mig først – spis studenterbrød til.” Det gjorde hun, fordi hun skulle optages i foreningen Kongelig Mayestaits Acteurs, som blandt andet står for den årlige Studenterrevy.

Og en forudsætning for optagelse er altså, at man har været med i revyen og sagt et par replikker.

Kronprisessen havde fået flere numre at vælge imellem, men det var Mary selv, der endeligt besluttede, hvor i revyen hun ville deltage.

Valget faldt på sketchen »Jeg ved det«, hvor Mary erstattede én af revyens kvindelige skuespillere og stak hovedet frem i en engel-skabelon, som dem man kender fra Tivoli, og sagde to replikker.

I pausen blev Mary formelt optaget i foreningen ved en lille cermoni, hvor hun fik et ordensbånd og skulle svare på to spørgsmål. Mary havde helt styr på, at det var Christian den tiende, der i 1924 gav navnet foreningen navnet ”Kongelig Mayestaits Acteurs”. Og hun vidste også, at teaterdirektør Jonathan Spang fik sin debut i Studenterrevyen i 1998.

Kronprinsesse Mary er den nyeste af kongefamiliens voksne medlemmer, som optræder i studenterrevyen.

Dronning Margrethe blev medlem i 1977, da hun optrådte med sangen »Flade Jensen fra Fladen Strand.«

I 1990 optrådte både Frederik og Joachim i årets revy og blev samme aften optaget som fuldgyldige medlemmer, og i 1997 blev daværende prinsesse Alexandra fuldgyldigt medlem ved en scenedebut i åbningen af 2. akt i revyen »Kærlighed ved Næste blik« med replikken »Det er Alex!«

Frederik så ikke Marys debut på de skrå brædder. Hun havde valgt at gå på scenen med en veninde og en hofdame som publikum.