Det var ikke motivation, der manglede for de 5.365 motionister, der søndag løb fem kilometer ved Royal Run i Aalborg.

For ikke nok med, at de fik rørt stængerne og fik en medalje, så var der flere af motionisterne, der fik sig en på opleveren, da de krydsede målstregen uden for Budolfi Kirke.

For efter kronprinsesse Mary var kommet i mål 26 minutter og 56 sekunder efter starten, tog hun nemlig opstilling ved målstregen og gav royale highfives til de svedende løbere.

»Det har jeg aldrig prøvet før. Det er virkelig en fed følelse,« lyder det begejstret fra en af de kvindelige løbere, som B.T. mødte, efter hun havde fået en høj femmer af Kronprinsessen.

Kronprinsesse Mary gav high fives ved målstregen (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Kronprinsesse Mary gav high fives ved målstregen (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er da fedt at vide, man har løbet samme rute som hende. Ikke lige samme tid, men så så jeg hende, da hun kom løbende mod mig,« uddyber hun.

Den fem kilometer lange rute begyndte ved Utzon Centeret og strakte sig cirka to og en halv kilometer vestpå langs Limfjorden, hvorefter løberne blev sendt mere eller mindre den samme vej tilbage og så op mod domkirken.

»Når hun er her, så skal vi jo over og møde hende. Jeg tror, hun løb rigtig stærkt,« siger en mandlig løber grinende til B.T. i målområdet.

Og han så det som en fordel, at han ikke helt kunne følge med i det royale tempo.

Kronprinsesse Mary løber 5 km under Royal Run i Aalborg, søndag den 12. september 2021. Her ved starten på løbet.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Kronprinsesse Mary løber 5 km under Royal Run i Aalborg, søndag den 12. september 2021. Her ved starten på løbet.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Man skal ikke ind før hende, man skal vente,« griner han med henvisning til, at de, der kom i mål før Kronprinsessen, ikke fik en highfive.

Der blev løbet Royal Run fem steder i Danmark i løbet af søndagen. Foruden Aalborg var det i Odense, København, Sønderborg og på Bornholm. Kronprins Frederik deltog selv i Odense, København og Sønderborg, mens Kronprinsessen kun løb i Aalborg, hvor hun også løb i 2019, da der sidst var Royal Run.

»Jeg elsker at løbe i Aalborg, så det var bare fedt at løbe her igen i år,« lød det fra kronprinsesse Mary, da hun var kommet i mål.

På landsplan var der 78.146 tilmeldte løbere, og de kan godt begynde at forberede sig til næste år. For på Kongehusets profil på Instgram oplyser de, at Royal Run vender tilbage i 2022 på 2. pinsedag. Det fremgår ikke, hvilke byer det afholdes i.