Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ser ud til at blive perleveninder. I hvert fald hvis man skal bedømme det kropssprog i de udviste overfor hinanden ved Livgardens store dag på Rosenborg Eksercerplads.

Mary og Marie sad ved siden af hinanden i det kongelige telt, hvor alle de kongelige overværede en parade med Livgardens nye og gamle soldater.

I det første ti minutter inden paraden gik i gang talte Mary og Marie næsten kun med hinanden. De må have haft meget at tale om.

For begge gestikulerede med hænderne, og de var så dybt optaget af hinanden, at Kronprinsen, der sad på Marys højre side begyndte at tale til sin mor.

Der var en lille passage imellem Kronprinsen og Dronningen, som sad på den anden side med Prinsgemalen på sin højre side.

Prins Joachim sad på venstre side af sin kone. Derfor kunne prinsesserne rigtigt snakke, og det gjorde de så.

Tur i Kongens have.
Både Mary og Marie mødte bagefter livgarder ved at gå tur i Kongens Have. Dronningen og Prinsgemalen gik en vej og Mary og Frederik en anden.

Prins Joachim og Marie ventede lidt, før de diskret gik ud at talte med gardere. Det lykkedes rent faktisk de nygifte at blande sig med almindelige garder-familier uden at få mange mediefolk efter sig. Det ser ud til, at Joachim har lært lektien.

Hans nye kone kommer ikke ligesom hans første Alexandra ofte gjorde det til at overstråle arrangementer. Det synes Marie heller ikke at have nogen intentioner om .

Hun ser bare lykkelig ud. Marie var i en tækkelig perlegrå dragt med rå hvid hat.

Mary i fokus
Mary var i fokus og som sædvanlig superelegant i en kortærmet syrenfarvet kjolefrakke med en i farven matchende kæmpe hat over enkelt cremefarvet kjole.

Hun viste bare sommerbrune ben i superhøje stiletter. Hun havde ingen problemer med at gå på græsset i Kongens Have.

Unge og gamle gardere flokkedes om kronprinsparret. Begge havde fantastisk let ved at tale med alle., og havde heller ikke noget imod at vise smil til en skov af mobiltelefoner.

Alle ville have et minde med hjem.

Historisk vingesus
Livgardens 350 års jubilæumstartede i formiddagsmed en march gennem de københavnske gader. Flot og stort var det.

Omkring 8.000 gamle og nuværende gardere deltog, og alle blev de modtaget af Dronningen, som i sin tale til Livgarden kom ind på det historiske vingesus, som dagen markerer.

- Den Kongelige Livgardes dagligdag har mange aspekter, og store udfordringer, sagde Dronningen blandt andet og kom ind på de store ofre, der er krævet i Afghanistan.

Sendte hilsen
Dronningen sendte en hilsen til det kompagni, der befinder sig i Afghanistan i øjeblikket.

- Jeg ved, de fejrer dagen i dag på en særlig måde, sagde Margrethe, som også overrakte Dronningens ur til en ung garder, Søren Terp Hørlück Jessen, fra Toftlund i Sønderjylland.

- Jeg ved, det bliver en dag De aldrig glemmer. De er for Deres gode kammeratskab udvalgt af Deres kammerater og overordnede, sagde Margrethe.