Kronprinsesse Mary imponerede endnu engang med hendes elegante stil ved tirsdagens royale barnedåb i Sverige.
Kronprinsesse Mary imponerede endnu engang med hendes elegante stil ved tirsdagens royale barnedåb i Sverige. Foto: 10040 ANDERS WIKLUND / SCANPIX

De svenske medier jubler over Marys tøjstil ved barnedåben

Ingen kom over hende. Men masser af prinsesser, dronninger og velhavende kvinder kom under Marys placering på listen over de bedst klædte gæster til prinsesse Estelles barnedåb i Stockholm tirsdag den 22. maj.

Faktisk er de svenske medier så begejstrede for Marys tøjvalg, at de giver hende topkarakter. I Aftonbladet skriver den svenske modeekspert, Nina Johansson.

- Dagens store modevinder. Der findes ingen blandt Europas kongehuse, som klæder sig bedre en Mary af Danmark. Hun klæder sig med så meget elegance og varme, at det er svært at overgå. Hendes guldkjole er udsøgt. Full point.

Mary

Mens Expressens modeekspert, Emma Danielsen har også de store roser fremme om Marys tøjstil.

- Den lækre hat er kronen på værket.

I det hele taget er Emma Danielsen mere gavmild med roserne til de royale damer ved barnedåben, end Nina Johansson er. Dronning Silvia og prinsesse Madeleine får nemlig også topkarakter for deres tøjvalg af Emma Danielsen. Mens Nina Johansson fra Aftonbladet hvæsser kløerne over Madeleines tøjstil i kirken.

- Fy, hvor trist. Farven er for bleg, formen er langt fra smigrende, lyder de hårde ord blandt andet over Madeleines lyse frakke.

Til gengæld er Nina Johansson enig i rosen til dronning Silvia.

- Der er noget med vores dronning. Hun er uhyre elegant fra top til tå , og med en dosis af modernitet, kommenterer Nina Johansson, som dog efterlyser lidt mere farveklatter på dronning Silvias beige i beige tøjstil.

De to modedamer har også rosende ord til den hollandske kronprinsse Maxima. Hun er altid farverig i sit tøjvalg, og det var hun bestemt også til dåben, hvor hun bar et knaldrødt sæt bestående af nederdel og kort frakke samt en hat i pilleæskestil.

- Wow, tal lige om at tiltrække sig opmærksomhed. Maxima viser her, at hun er en prinsesse med selvtillid, roser Nina Johansson.

SWEDEN-ROYALS-CHRISTENING

Mens Emma Danielsen giver Maxima fire stjerner for det røde outfit.

Den tidligere reality-stjerne og nuværende kæreste til prins Carl Phillip, Sofia Hellqvist, beviste ved sin royale debut, at hun sagtens kan begå sig på de bonede gulve. Hun bestod simpelthen med glans.

- Hvilken stjerne. Det er noget over Sofia, som vidner om stil, indlevelse og selvsikkerhed, roser Nina Johansson.

Mens Emma Danielsen kalder Sofias valg af nudefarvede kjole og matchende sko samt hårpynt for elegant, moderne og trendy.

Dagens anden hovedperson, kronprinsesse Victoria, får også masser af ros med fra de to modeeksperter. Dog får den kommende, svenske dronning ikke de samme flotte ord med, som den kommende danske dronning får.

Alligevel kan Victoria være yderst tilfreds med den svenske modedom over hendes sartlyserøde kjole og hat.

- Kjolens detaljer og snit gør, at den både er retro, men giver associationer til 1950’ernes mode, som ligger helt rigtig i modebilledet nu, skriver Emma Danielsen i Ekspressen om Victorias kjole.

Mens Aftonbladets Nina Johanssson kalder kjolen elegant enkel.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.