I dag er det præcis otte år siden, en dybt bevæget kronprins stod ved alteret og modtog en blændende smuk Mary i Københavns Domkirke, hvor de kort tid efter sagde ja med dyb inderlighed i stemmerne.

Kronprinsparrets dybe forelskelse er til trods for fire børn og otte års ægteskab tilsyneladende usvækket. Og godt for det, for på parrets ottende bryllupsdag er de nemlig på officielt besøg i Sydkorea. 

SE BILLEDERNE FRA DET OFFICIELLE BESØG I SYDKOREA

kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på officielt besøg i


Her står de i spidsen for et dansk erhvervsfremstød, der både byder på grøn energi, dansk mode og ikke mindst dansk mad i til sydkoreanerne. Sidstnævnte fik koreanerne en smagsprøve på tidligere i dag.

Her besøgte Mary Mad- og gastronomiseminariet på Hotel Hyatt. Og selvfølgelig stillede hun op og gav Christian Arøe, der ejer michelinrestauranten AOC i hjertet af København, en hånd med på hans stand, da han var i færd med at bage den vaskeægte og meget danske delikatesse, æbleskiver.

Selv om æbleskiverne ikke blev bagt på en gammeldags, tung  æbleskivepande i sort smedejern, blev de alligevel så lækre, at Mary kastede et lækkersultent blik på de æbleskiver, hun hun havde lavet.

Om den danske nationalret er på menuen i aften i Sydkorea er derimod tvivlsomt. Kronprinsparret får nemlig ikke lov til at fejre deres bronzedag, som man kalder otte års bryllupsdagen, i private, romantiske omgivelser.

I stedet er de værter ved gallamiddagen, der officielt afslutter det fem dage lange officielle besøg i Sydkorea.

Til gengæld kan Mary og Frederik nok finde nogle ubemærkede øjeblikke til at flette fingre og kigge hinanden dybt i øjnene, når Thomas Helmig går på scenen og giver nogle af sine inderlige kærlighedssange.

Med på det officielle besøg er også Poul Reimann og Uppercut Dance Theatre, der begge vil være med til at gøre underholdningen i top i.

Mens prikket over det berømt i kan blive, når der bliver vist modeshow i smukt, dansk, skræddersyet tøj fra Day Birger et Mikkelsen, Fleye og Kopenhagen Fur.