Mary Fonden mener, at alle børn har ret til et trygt og godt skole- og institutionsliv og har i den forbindelse søsat flere projekter.

Fri for Mobberi
Antimobbe- og trivselsprogrammet Fri for Mobberi retter sig mod de 3 – 8-årige børn, deres forældre, pædagoger og lærere, som med henholdsvis en børnehave- og skolekuffert får materialer, der gennem samtaler og leg sætter fokus på forebyggelsen af mobning.

Fri for Mobberi, der er fulgt tæt af bl.a. en række forskere på Roskilde Universitet, realiseres i et tæt samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet og støttes af OAK Foundation.

Knap 500 børnehaver og 200 skoler i Danmark har rekvireret programmet. Et forsigtigt skøn fortæller, at over 1.000 fagfolk og flere end 33.000 børn i dag arbejder aktivt med Fri for Mobberi for at forebygge og bekæmpe mobning i danske børnehaver og skoler.

Grønlands hjemmestyre, kommuner og fagfolk har valgt at integrere Fri for Mobberi i det igangværende reformarbejde med at skabe "Den gode Skole" og "Den gode Daginstitution" i Grønland. Først skridt er lokal tilpasning i forhold til grønlandsk kultur, struktur, historie og sprog. Derfra følger en testfase, inden programmet skal endeligt udrulles i alle børnehaver og skoler.

Fri for Mobberi børnestafetten
Fællesskab mellem børn er hovedtemaet for Fri for Mobberi børnestafetløbet, hvor tusindvis af børn igen i år løb mod mobning i både København og Aarhus. Løbet er en glædelig bekræftelse af de fire kerneværdier, som Fri for Mobberi bygger på: Tolerance, respekt, omsorg og mod.

Konferencer 2009
Mary Fonden og Red Barnet har netop arrangeret og afholdt to konferencer: "Nej til mobning. Ja til trivsel" i Kolding og København med økonomisk støtte fra OAK Foundation. I konferencerne deltog ca. 600 fagfolk fra hele Danmark og store dele af Grønland.


Vold i hjemmet
Mary Fonden mener, at alle har ret til et liv uden vold og har også i den forbindelse flere projekter i gang

Rygsække til børn på krisecentre
Mary Fonden og projektpartner LEGO har siden medio 2008 distribueret ca. 5.000 rygsække til samtlige børn på krisecentre i Danmark, Grønland og på Færøerne. Rygsækkene findes i otte varianter – inddelt efter køn og alder – og indeholder en række basale fornødenheder samt legetøj, bøger mv.

Råd til Livet
Råd til Livet er et mentorbaseret program, der tilbyder gratis og uvildig økonomisk, juridisk og social rådgivning til udsatte kvinder. Projektet, der er et af Danmarks største sociale partnerskaber, er udviklet af Mary Fonden. Mødrehjælpen har driftsansvaret og bistår med lokaler, socialrådgiver og jurister, mens Nykredit som samarbejdspartner stiller frivillige økonomiske rådgivere til rådgivere. Foreningen Østifterne bidrager som finansiel partner.

Unge Tænketank
Mary Fonden har i 2009 etableret en Unge Tænketank. Erfaringer, input og besvarelser fra de ca. 500 deltagere mellem 12 og 24 år vil danne afsættet for fondens videre indsats mod at afhjælpe social isolation blandt unge.

Konferencer
Mary Fonden afholdt i november 2008 en konference om vold i hjemmet. Initiativet bliver fulgt op af endnu en konference i november i år, hvor temaet vil være kærestevold.