Lyt til artiklen

Mary Fonden, hvor kronprinsesse Mary er bestyrelsesformand, udvider sit arbejde med at hjælpe gravide med vold og konflikter i hjemmet.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

I 2019 satte Mary Fonden et projekt i gang på Amager og Hvidovre Hospital, hvor jordemødrene blev uddannet i at finde tegn på vold og konflikter i hjemmet hos de gravide kvinder.

»Siden vi startede vores første projekt med jordemødre, er der blevet fundet mellem en og tre familier om ugen, der oplevede vold og konflikter i hjemmet i forbindelse med graviditeten,« siger Helle Østergaard, der er direktør i Mary Fonden, til TV 2 Kosmopol.

Derfor vil Mary Fonden ikke nøjes med, at det er jordemødre i Hvidovre og på Amager, der uddannes i at støtte gravide.

I fem kommuner i hovedstadsområdet skal sundhedsplejersker klædes på til både at opdage signaler og tegn på vold og overgreb i familier med helt små børn.

Helt konkret drejer det sig om kommunerne: Albertslund, Glostrup, Helsingør, Hvidovre og Høje-Taastrup.

»Tidligere har man hverken vidst, hvordan man kunne se tegn på vold og konflikter, eller hvordan man skulle håndtere det, men nu udvider vi vores projekt til sundhedsplejerskerne, fordi de har en unik adgang til hjemmene, hvor de kan se efter tegn på problemer og spørge ind til det på en god måde,« siger Helle Østergaard til mediet.