Billeder fra Rufus Gifford og Stephen DeVincents ambassadørbryllup vidner om en celeber fest med royalt besøg.

Rufus Gifford og Stephen DeVincent, der med krydsede arme smager på bryllupskagen. Tidligere forsvarsminister Nikolai Wammen (S) med et langstilket glas i højre hånd og den venstre om livet på ambassadøren. Kronprinsesse Mary fordybet i samtale foran baren, hvor en tjener er i færd med at blande en drink.

Lørdag blev De Forenede Staters ambassadør, Rufus Gifford, gift med sin mangeårige partner, Stephen DeVincent. Billeder fra nattens festligheder tyder på, at brylluppet blev fejret med pomp, pragt og masser af selvbinder-butterflys i den amerikanske ambassadør-bolig ‘Rydhave’ på Strandvejen nord for København.

Selve ceremonien fandt sted på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Frank Jensen (S) stod for vielsen.

Rufus Gifford og Stephen DeVincent

Et billede på overborgmesterens facebook-profil viser Frank Jensen, der i sort giftefoged-kappe med grønt tørklæde er midt i ceremonien. I baggrunden står sangerinden Caroline Henderson, der lod sin smukke røst lyde under rådhusets høje loft.

Efter vielsen på rådhuset i det centrale København blev gæsterne i sorte VIP-busser kørt til Rydhave, den amerikanske ambassadørbolig nord for København, hvor festlighederne fandt sted.

Et billede viser Rufus Gifford midt i sin bryllupstale.

- Jeg ville ønske, at den 16-årige version af mig kunne se frem i tiden og se ind i dette lokale, lød det ifølge en af gæsternes twitter-konto.

Blandt gæsterne var - ud over Frank Jensen - den socialdemokratiske eksminister-duo Mogens Jensen samt Nikolai Wammen. Wammen optræder på flere billeder i hvid skjorte med sort butterfly samt et langstilket glas i hånden.

På et af billederne - som den amerikanske ambassadør selv har delt på sin facebook-profil - fremgår det, at mindst en af traditionerne kom bag på ham. På billedet ser man ambassadørens afklippede strømpesokker.

- Den her var ny for mig… Man kan ikke andet end holde af de danske bryllupstraditioner, skriver ambassadøren under billedet.

Han har, efter alt at dømme, fået klippet spidsen af strømpesokkerne af, som det er traditionen at gøre kort efter, der er blevet danset bryllupsdans.

Kronprinsesse Mary har tidligere været i selskab med det amerikanske ambassadørpar. Blandt andet på Københavns Rådhus sidste efterår, hvor hun deltog i åbningen af en udstilling i anledning af 25-året for registreret partnerskab mellem personer af samme køn.

Se videoen: Rufus Gifford knækker sammen af grin efter vielsen på rådhuset

 

Andre læser også