Hverken Christian eller hans søskende kommer i lilleskole som faderen.

Kronprinsparret har for længst ­besluttet at sætte deres børn i en almindelig skole fra begyndelsen. Mary er for øjeblikket i færd med at afsøge mulighederne, specielt i forhold til førstefødte Christian, der fylder seks om et år.

- Vi gør os mange overvejelser, for det er utrolig vigtigt, at ens barn kommer i den rigtige skole, har Mary sagt til Billed-Bladet.

- Man overvejer mange ting, når man begynder at kigge på, hvilken skole der nu er den rigtige til ens barn. Selvfølgelig er miljøet vigtigt, men man skal sandelig også tænke på det barn, det handler om. Er tidspunktet nu det rigtige, og hvilken udviklingsfase er barnet i. Der er mange ting at tage hensyn til, siger Kronprinsessen.

København eller Fredensborg

Ifølge samme blad havde Mary allerede dengang et møde med en rektor Jan Thrane, Nordsjællands grundskole og gymnasium. Tæt på Fredensborg, hvor kronprinsparret har haft fast bopæl i Kancellihuset.

Kronprinsen var seks år gammel, da han begyndte i lilleskolen. Da han egens søn Christian endnu er ikke begyndt i børnehaveklasse har Kronprinsparret tydeligvis skønnet, at prins Christian endnu ikke er moden til at møde de skolemæssige udfordringer. Som barn i kongehuset venter der en form for dobbelt pensum i skolen. Dels den almindelige grundlæggende undervisning, som alle andre danske børn er forpligtet til at modtage. Dels en grundlæggende indføring i de opgaver, der venter prinserne, når de bliver voksne. Især selvfølgelig Christian, der engang skal være konge.

- Lilleskolerne opstod ud fra et behov for at give børnene en almen grundviden. Men de var også rettet mod deres kommende liv og pligter som kongelige. Det behov er der stadig, men jeg har svært ved at forestille mig, at prins Christian og hans søskende kommer i en lilleskole,« siger historiker Jon Bloch Skipper.

Oplagt mulighed

Ifølge B.T.s royale ekspert Marianne Singer kan pilen meget vel ende med at pege på Krebs’ Skole, hvor også faderen gik i skole.

- Krebs’ Skole vil være en oplagt mulighed. Specielt nu, hvor de flytter ind til København (i det restaurerede Frederik d. 8s Palæ, red.), som det hele tiden har været meningen, siger Marianne Singer, som tolker det omtalte møde mellem Mary og skolelederen i Fredensborg sådan, at Mary og Frederik stadig overvejer, hvordan de vil fordele familiens tid mellem København og Fredensborg.

- Både Frederik og Mary er urbane mennesker. Jeg tror, at de føler sig godt til rette i København. Frederik havde selv en god og tryg skolegang på Krebs’ Skole, Det spiller sikkert ind. Det var først, da han og Joachim blev sendt på kostskole i Frankrig, at de begge havde et barsk år. I øvrigt er Krebs’ Skole vant til at løse den sikkert ikke helt nemme opgave at integrere royale børn med andre almindelige danskere, siger Marianne Singer.

Hverken skolerne eller hoffets talskvinde Lene Balleby ønsker at udtale sig.