Kronprinsesse Mary, som i forvejen er en yderst travl dame, udvider nu sin fond, Maryfonden, til også at hjælpe ensomme.

Det er bestemt ikke en helt normal hverdag som Danmarks kronprinsesse Mary har. Men selv om den til tider er travl og hektisk, så er der stadig plads til at udvide den en smule.

Det sker når kronprinsessens fond - Mary Fonden - også skal til at bekæmpe ensomhed. Nyheden kom frem ved en konference i København, mandag.

LÆS OGSÅ:

Mary Fondens andre indsatsområder tæller mobning og trivsel samt vold i hjemmet. Men nu vil kronprinsessen altså udvide disse til nu også at indkludere ensomhed.

- For rigtig mange er ensomhed ikke blot en forbigående følelse. Men er en fast følgesvend. Det kan have store konsekvenser at føle sig alene alt for længe, bl.a. stammer depression fra ensomhed, sagde kronprinsessen fra talerstolen, da hun som formand åbnede Mary Fondens konference om ensomhed i den Sorte Diamant i København mandag.

Ensomhed som fast følgesvend


- Derfor er ensomhed et vigtigt og passende indsatsområde for Mary Fonden. Vi håber, vi kan være med til at vise, hvilke veje og initiativer, der kan lede ud af ensomheden og ind i fællesskabet, forklarede kronprinsessen om, hvorfor Maryfonden har taget et nyt indsatsområde til sig.

LÆS OGSÅ:

Alt for mange børn, unge og ældre føler sig ensomme og udenfor. Det vil kronprinsesse Mary via Maryfonden gøre noget ved. Ensomhed er et område, der ligger Mary stærkt på sindet.

- De fleste har oplevet ensomhed. Har mærket, det gør ondt, det stik i hjertet det giver, når man bliver afvist. Fornemmelsen af ikke at passe ind i samtalen eller oplevelsen af at føle sig udenfor fællesskabet, sagde kronprinsesse Mary.

LÆS OGSÅ: